2022 China Home Textile Trends op Intertextile

Intertextile Shanghai Home Textiles – Autumn Edition vindt plaats van 25 – 27 augustus en zal verschillende interessante features bieden op haar onsite en online platforms. Naast initiatieven zoals Live stream productlanceringen en 1 op 1 online Business Matching Meetings, zal er veel aandacht worden besteed aan trends. Vier thema’s werden ontwikkeld om de geest van de 2022 China home textile trends uit te drukken. Dit zijn ‘Gypsum’, ‘Connected’, ‘Lush’ en ‘Bloomcore’.

Verantwoordelijk voor het concept, het ontwerp en de opzet van het trendgebied zijn ‘China Home Textile Association, The Department of Home Textile Trend Research and Promotion’ en ‘Concept & Style Fashion Project Group Italy’. Beiden deelden hun kennis en inspiratie en wisselden hun visies op trendontwikkelingen uit, rekening houdend met de vraag van de consument, de expertise van de detailhandel en de contractmarkt of nieuwe technologieën.

Advertising
 

Advertising
 

De vier thema’s zullen worden gedemonstreerd en besproken tijdens een reeks evenementen, terwijl de producten van exposanten die aansluiten bij de thema’s zullen worden tentoongesteld op een tentoonstellingsruimte. Er vinden ook trendconferenties plaats, waar de bezoekers kunnen leren en discussiëren met ontwerpers en trenddeskundigen over de lifestyle trends. De vier thema’s zijn:

Gypsum

Aards en etherisch: Gypsum belichaamt de tijdloze schoonheid van de natuurlijke vormen, terwijl het een frisse kijk op design biedt.

De focus op texturen en het spel van licht en schaduw creëert betoverende motieven. Golvende lijnen worden hypnotiserende woestijnduinen, plissé materialen veranderen in fascinerende canyonkloven en gebeeldhouwde watervallen. De materie lijkt te worden bewogen door een onzichtbare bries die haar in fantastische vormen giet, die zowel voor het oog als voor de tastzin aangenaam zijn.

Beweging is de hoofdrolspeler, met zijn opwaartse stromingen en zwevende sluiers. Het sublieme ontmoet het aardse, waar het gebruik van organische materialen en natuurlijke vezels deze dichotomie accentueert, teruggrijpend naar de natuurlijke wereld. Stoffige, zanderige, ivoorkleurige, berken, kalksteen, zandsteen en marmerwitte kleuren voegen elegantie toe en creëren sereniteit, een gevoel van vrijheid…

Connected

Het weefsel van onze samenleving is gemaakt van menselijke verbindingen, en tegenwoordig is je verbonden voelen belangrijker dan ooit. In een jaar waarin de mensheid de betekenis van isolement heeft herontdekt, moet het design van de toekomst mensen helpen opnieuw met elkaar in contact te komen.

Het belang van verbondenheid wordt verbeeld door futuristische silhouetten: in elkaar gevlochten vormen, speelse symmetrieën, verstrengelde lijnen als een netwerk. De geometrische eenvoud en abstractie van de Blob-architectuur en de futuristische kunst herleven, terwijl de kleurenpaletten van De Stijl, de neonkleuren van City Pop en metallic tinten door elkaar worden geweven. Bij de hedendaagse designinnovatie staat technologie op de voorgrond.

Technologie helpt ons geografische grenzen en grenzen te overwinnen en voorziet ons van nieuwe technieken zoals lasersnijden, thermovormen en 3D-printen. Harmonie wordt gevonden in het samengaan van nieuwe, machinaal vervaardigde materialen en menselijke genialiteit en creativiteit. Uiteindelijk kan design ons allemaal verbinden.

Lush

Exotisme heeft de mens altijd gefascineerd met ideeën en stijlen uit verre landen.

Lush neemt ons mee naar het hart van een weelderig mystiek regenwoud bevolkt door kleurrijke excentrieke patronen en texturen. Met maxiprints van weelderig gebladerte lijkt de ruimte uit te dijen, terwijl mannen zich ondergedompeld voelen in hun eigen microwoud. Wat opvalt is het contrast tussen de dominante groene tinten en de complementaire felle kleuren die een gevoel van weelde en glamoureuze extravaganza geven.

Deze trend wordt gekenmerkt door een overvloed aan exotische elementen, van overwoekerde, op de jungle geïnspireerde prints tot meer raadselachtige, gewaagde motieven. Het is levendig en toch ontspannend. Lush creëert een overvloedige en verrukkelijke pluviale wereld waarin we zouden willen leven en die we zouden willen verkennen.

Bloomcore

Bloomcore viert de renaissance, de verbazingwekkende kracht van de natuur die na de storm weer tot leven komt, het betoverende wonder van bloemen die na elke winter weer opbloeien. Het is een inspiratie voor de mens om na elke val weer op te staan.

Bloomcore vertegenwoordigt schoonheid door middel van kunst en natuur, in een weergave van zeer verfijnde smaak. De esthetiek is geïnspireerd op een geromantiseerde interpretatie van Europese cottagetuinen, pittoreske landschappen en bloeiend groen, vergelijkbaar met de cottagecore-trend. Maar in plaats van de eenvoud van het plattelandsleven te omarmen, richt deze trend zich op een meer luxueuze levensstijl. Deze trend wil verbijsteren met zijn rijkelijk gedetailleerde botanische motieven die zo uit een bucolisch schilderij uit een ander tijdperk lijken te komen.

Delicate handgeborduurde bloemen, bloemblaadjes in 3D-applicatie, gouden draden en minutieuze aandacht voor detail zijn slechts enkele van de elementen die de ware elegantie en weelderigheid van het thema weergeven. Zachte fluwelen stoffen, bloeiende jacquards, geborduurd katoen en flamboyante zijde zijn enkele van de meest iconische stoffen die deze weelde het best belichamen. Het is de verbazingwekkende triomf van de natuur vertaald in design. Meer informatie over de beurs: https://intertextile-shanghai-hometextiles-autumn.hk.messefrankfurt.com/shanghai/en.html