[email protected] Brussel heet je welkom op haar allereerste editie

De door Kortrijk Xpo georganiseerde editie wordt gepresenteerd in de gekende vaste standopstelling van het concept [email protected] (Alle beelden: Kortrijk Xpo)

De pandemie gooide de voorbije jaren flink wat roet in het eten, maar eindelijk staan de sterren gunstig voor de eerste editie van [email protected] Brussel. Die vindt plaats op het terrein van Tour & Taxis op woensdag 1 en donderdag 2 juni en loopt onder het thema ‘Future-Proof’. Alle exposanten worden ondergebracht in sheds 1 en 2.

Voor de eerste editie is de plaats alleszins goed gekozen. De herbestemde industriële site rond het voormalige goederenstation Gare Maritime en de opslagplaats Koninklijk Pakhuis biedt een duidelijke architecturale meerwaarde. De door Kortrijk Xpo georganiseerde editie wordt gepresenteerd in de gekende vaste standopstelling van het concept [email protected], met een omkadering van gratis catering, diverse ontmoetingsplaatsen en tal van randmanifestaties en seminars. Op het vlak van aanbod door de exposanten wordt al evenzeer vastgehouden aan de zeer strikte voorwaarde dat wat de (vooral) bezoekende (interieur)architecten en voorschrijvers te zien krijgen innovatieve waarde moet hebben.

Volledige programma ligt vast

“Inmiddels zijn alle randmanifestaties en seminars ingevuld”, vertelt Anne-Laure Van de Ginste, die verantwoordelijk is voor het in goede banen leiden van deze eerste Brusselse editie. “Het belangrijkste daarbij is uiteraard het thema. Dat past perfect in een tijdperk waarin verandering gemeten wordt in seconden en waarbij men steeds nadrukkelijker wil dat architecten en ontwerpers projecten met een lange levensduur voorstellen. Onder dit thema demonstreren we voorschrijvers hoe ze het voortouw kunnen nemen als het gaat om het toekomstbestendig maken van projecten.”

De precieze invulling van de randmanifestaties en de seminars lijsten we hieronder op. Bij de randmanifestaties zijn alle vaste namen weer van de partij, met MaterialDistrict, world-architects en DAPh (Images by DAPh). Bij het onderdeel ‘Art’ maakt een gloednieuwe naam zijn opwachting: Alfredo Longo. ‘Art’ presenteert werk van een in 1959 in Frameries geboren, maar momenteel in Bergen wonende, autodidactische Waalse kunstenaar, die vooral bekend raakte door werk waarin hij gebruikte drankblikjes een nieuw leven bezorgt (onder de naam ‘Transform’ArtKompress’). Met die blikjes, waarmee hij een statement maakt tegen overconsumptie en voor recyclage, maakte hij in het verleden diverse sculpturen, onder meer harten, hoofden, bustes en zelfs superhelden. Daarnaast is hij gekend voor zijn schilderijen met reliëf en werken met een monumentale omvang.

Meer informatie: www.architectatwork.be

[email protected] Brussel praktisch:

Waar: Tour & Taxis, 1 en 2 juni 2022, Havenlaan 86C in 1000 Brussel

Tijdstip: 11 – 20 uur in sheds 1 & 2

Randmanifestaties: FOCUS ON FUTURE-PROOF

• EXHIBIT by MaterialDistrict

• PROJECT WALL by world-architects.com

• IMAGES by DAPh

• ART by Alfredo Longo

Seminars onder [email protected] ACADEMY

Woensdag 1 juni

  • 13.30u: ‘Less aesthetics, more ethics’, Duncan Lewis, Architect Designer, Scape Architecture
  • 17.30u: ‘Brussel – Een case study voor de duurzame stad’, door Annekatrien Verdict (Architectuurplatform), Harold Fallon (AgwA), Dieter Leyssen (51N4E) en Jan de Moffarts (Altstadt). Dit seminar is Powered by A+

Donderdag 2 juni

  • 13.30u: ‘Accélérations’, door architect Dominique Jakob (Jakob + MacFarlane)
  • 15.30u: ‘Hoe CO₂-vrij en klimaatadaptief ontwerpen?’, door Griet Verbeeck (Uhasselt), Luc Eeckhout (evr-architecten), Els Vanden Berghe (PIXII), Pieter Verfaillie (bow architecten). Dit seminar is Powered by Orde van Architecten – Vlaamse Raad
  • 17.30u: ‘Workplace Reborn, challenges of today and beyond’, door Mauro Brigham (ncbham) en Sophie Green (sophiegreen). Dit seminar is Powered by AiNB.

Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.