Associated Weavers start veroveringstocht Benelux-markt met Invictus LVT | VIDEO

Een prachtige visgraatvloer: Highland Oak Roasted (Alle beelden Associated Weavers)

Het in Ronse gevestigde Associated Weavers (AW) is al jarenlang gekend als een van Europa’s toonaangevende producenten van getuft kamerbreed tapijt. Een markt waarop het in de eigen contreien nog niet actief was, was die van de luxury vinyl flooring (LVT). Daar is in 2021 verandering in gekomen, via de lancering op de Benelux-markt van het merk Invictus, waarmee AW ook het hele Europese vasteland wil gaan coveren.

Lancering in VK in 2018

Associated Weavers deed al sinds 2018 ervaring op met Invictus in het Verenigd Koninkrijk. Daar lanceerde het drie jaar geleden zijn Invictus Luxe Vinylvloeren, waarmee het de vloerenmarkt stormenderhand veroverde.

Advertising
 

“We werden in het VK heel snel opgepikt als merk. Zo bekroonden zowel de vakmensen als de vakpers ons als beste vloermerk, riep men onze marketing uit tot primus en werden we tijdens de Flooring Innovations Awards gelauwerd voor de meest aansprekende shopdisplay. Daarnaast bereikten we ook de eindconsument massaal, onze website trok alleen al in 2020 niet minder dan 580.000 bezoekers”, geeft marketing manager Emmanuel Lioen mee. “Na rijp beraad beslisten we als AW om de uitdaging aan te gaan om ook in de Benelux de voorkeursleverancier te worden voor zowel residentiële als commerciële vloerbekleding, en dit met luxury vinyl flooring, tapijttegels en kamerbreed tapijt.”

De komende maanden zal de lancering van Invictus in de Benelux nauwelijks iemand ontgaan. AW wil demonstreren hoe het zich van de concurrentie onderscheidt, zowel op het vlak van productaanbod, als van branding en in-storeoplossingen.

Aantrekkelijk concept en display

“Het Invictus-luxevinylvloerconcept en haar display zullen in elke winkel de aandacht trekken van de klant, dat kan niet anders met zo’n aantrekkelijke branding en haar bijhorende visuals. Ik durf gerust te stellen dat wij als Associated Weavers de in-storedisplay heruitvonden. Die valt samen met een tool met een intuïtieve digitale module die een geweldige klantervaring garandeert en klanten door een efficiënt en leuk aankoopproces leidt. De symbiose tussen traditionele stalen en een gelijktijdige digitale reis is iets wat de vloerbekledingssector nooit eerder zag.”

Invictus biedt ook in de Benelux een prima uitgebalanceerde collectie aan. Zo wordt er een mix aangeleverd van Dryback & Rigid Click, dessins in hout, steen en visgraat en nog veel meer. Qua afwerking zijn er twee mogelijkheden: de Primus met 0,3 mm Scratchmaster toplaag en de Maximus, met 0,55 mm Scratchmaster toplaag. Via een ultrasterke coating en zeer efficiënte toplaag zorgt Invictus ervoor dat haar LVT-vloeren een uitstekende slijtagebescherming garanderen. De toplaag zorgt ervoor dat de vinylvloer bestand is tegen een druk gezinsleven met kinderen en/of huisdieren.

Invictus = onoverwinnelijk + Community

“We kozen de naam van de lijn uiteraard niet toevallig”, besluit Lioen. “Invictus’ betekent in het Latijn ‘onoverwinnelijk’ en dat zullen deze vloeren 100% gegarandeerd zijn.”

“Ik wijs er nog op dat we uitpakken met een specifieke Invictus Community. Dit is een platform voor alle Invictus-fans, waarmee we iedereen op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast zorgen we voor onze ‘believers’ ook voor officiële Invictus-accounts op alle sociale mediakanalen. Op deze manier kunnen nieuwe fans van Invictus in contact gebracht worden met reeds bestaande klanten en breiden ze hun community van nu al meer dan 12.500 volgers nog verder uit. Via deze kanalen kan men de nieuwste productlanceringen delen, net als tips en tricks voor het onderhoud van luxevinylvloeren, inspirerende kamerfoto’s en zo veel meer.”

Meer informatie: www.invictus.eu