Back on track: Heimtextil 2023 vaart sterke internationale koers

Het overkoepelende thema duurzaamheid zal opnieuw duidelijk zichtbaar zijn op Heimtextil 2023 (Alle beelden: Messe Frankfurt)

Na de succesvolle eenmalige zomereditie, die van 21 tot en met 24 juni dit jaar op het beursterrein van Frankfurt plaatsvond, houdt Heimtextil volgend jaar opnieuw haar vertrouwde datum begin januari aan om de wereldwijde textielsector te verwelkomen. Tal van nationale maar vooral internationale key players staan van 10 tot en met 13 januari 2023 te popelen om de vele nieuwsgierige bezoekers uitgebreid kennis te laten maken met hun producten en innovaties. De beurs wordt steeds internationaler, wat vertaald wordt in niet minder dan 2.200 geregistreerde exposanten uit maar liefst 50 verschillende landen.

Maar wat kunnen we nu verwachten op Heimtextil 2023?

Trend Space in hal 9.0

Het overkoepelende thema duurzaamheid zal opnieuw duidelijk zichtbaar zijn op Heimtextil 2023. Met de exposantengids ‘Green Directory’ en het ‘Green Village’ worden belangrijke oriëntatiepunten in de jungle van het uitgebreide duurzame aanbod voorgesteld. De populaire beurstours ‘Green Tours’ brengen geïnteresseerde bezoekers ook dit jaar weer langs gecureerde exposanten om meer te weten te komen over hun duurzaamheidsstrategie en hun producten.

Nieuw is dat de Trend Space in hal 9.0 wordt gepresenteerd. Daar worden in de spectaculaire design- en trendruimte de Heimtextil Trends 2023/24 gepresenteerd, die vooraf worden ontwikkeld door de internationale ontwerpbureaus Stijlinstituut Amsterdam (Nederland), FranklinTill (Groot-Brittannië) en SPOTT Design & Business (Denemarken).

Interior.Architecture.Hospitality

De Interior.Architecture.Hospitality, het vakprogramma voor interieurontwerpers, architecten en horecadeskundigen, vindt op Heimtextil 2023 opnieuw op grote schaal en in de gebruikelijke hoge kwaliteit plaats. Het programma omvat de Interior.Architecture.Hospitality LECTURES, waarin gerenommeerde architecten en bekende hotelexperts hun werk presenteren en actuele brancheonderwerpen bespreken, en de Interior.Architecture.Hospitality TOURS, die de deelnemers meenemen naar gecureerde highlights en innovatieve textieloplossingen uit de contractsector.

Heimtextil Conference Sleep & More

Verder is er nog de Heimtextil Conference Sleep & More. Gedurende vier dagen hebben experts het hier over de nieuwste bevindingen, ontwikkelingen en trends op het gebied van gezond slapen vanuit verschillende perspectieven van de branche. En tot slot is er het ‘New & Next’- programma voor jonge talenten dat startende bedrijven en jonge talenten de kans geeft om zich te presenteren aan de internationale industrie. De frisse ideeën en producten van de New & Next-exposanten leveren een waardevolle bijdrage aan het veelzijdige Heimtextil-spectrum.

Bezoek Heimtextil 2023 gratis

Interesse om gratis Heimtextil 2023 te bezoeken? Stuur dan een mailtje naar Sabrina Wynant ([email protected]), met als onderwerp ‘gratis Heimtextil dagticket – Decostyle’ en maak kans op een van de vouchercodes onder de vorm van een gratis dagticket.

Ook voor bijkomende informatie over de exportbeurzen van Heimtextil wereldwijd kunt u steeds terecht bij Sabrina Wynant.

Meer informatie vindt u hier


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.