Belgisch Design keert terug naar Milan Design Week

Dit jaar viert Belgium is Design haar tiende verjaardag en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan, want ondanks corona bleef de Belgische creativiteit op volle toeren draaien. Tijdens de Design Week in Milaan tonen de Belgische merken daarom het beste van Belgisch design te bieden heeft in twee projecten: de film The Object Becomes en de tentoonstelling The New Belgians. Beide zijn tussen 4 en 10 september in Milaan te ontdekken.

Film: The Object Becomes

The Object Becomes brengt Belgisch design in kaart. De film is echter allesbehalve een documentaire. 9 objecten, ontworpen door 9 Belgische ontwerpers en bedrijven staan centraal. De film legt de vinger op het ontastbare: de ideeën, de samenwerkingen en de emotionele band tussen een ontwerper en zijn object. Hoe komt een object tot stand en hoe wordt het creatieproces beïnvloed door de omgeving en maatschappelijke context van de ontwerper? Het werd een intrigerende mix tussen beeld, muziek en fragmenten uit interviews met de ontwerpers over verantwoordelijk design, schoonheid en het algemeen welzijn.

Advertising
 

The Object Becomes gaat in première tijdens de Milan Design Week 2021 en zal een jaar lang de wereld rondreizen, met het MDFF (Milan Design Film Festival) als eerste tussenstop na de Milan Design Week.

    Film geregisseerd door Alexandre Humbert

    Directeur onderzoek: Giovanna Massoni

    Originele muziek: Arnaud Pujol

    Duur van de film: 30′.

    Exclusieve preview (alleen op uitnodiging): Maandag 6 en dinsdag 7 september, Cinema Anteo, Piazza XXV Aprile 8, Milano

Tentoonstelling: The New Belgians

De coronapandemie dwong de organisatoren van de beurs op Milan Design Week ertoe twee opeenvolgende edities te annuleren. Maar het wordt dit najaar alles behalve stil in Milaan. Belgium is Design organiseert een nieuwe versie van haar stand die oorspronkelijk gepland stond op de SaloneSatellite. Van 4 tot 10 september 2021 wordt Opificio 31 in de Zona Tortona de Belgische designhub, met onder meer deze Belgische merken: Elias van Orshaegen, Daan De Wit Design Studio, De Angelis Design, Fractall (Arne Desmet), Olivier Vitry – Claisse Architectures en Studio Part

Meer info vind je op https://www.belgiumisdesign.be/

Over Belgium is Design

Belgium is Design promoot Belgisch design op internationale schaal. Het platform, dat intussen 10 jaar bestaat, is het initiatief van organisaties die design promoten binnen en buiten België: Flanders DC, MAD Home of Creators and Wallonie-Bruxelles-Design-Mode (WBDM).


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.