Bezoek Architect at Work Kortrijk 2023 op 11 & 12 mei

Op 11 en 12 mei opent ARCHITECT@WORK opnieuw de deuren in Kortrijk Xpo. Met ‘Super Skin’ staat ook dit keer een boeiend, veelzijdig en actueel thema centraal.

Super Skin is een vlag die meerdere ladingen dekt. Uiteraard denk je meteen aan de buitenschil van gebouwen, maar het thema gaat véél ruimer dan dit. Zo is Super Skin niet louter iets wat louter buiten van toepassing is, ook binnen kunnen tal van afwerkingen een Super Skin hebben.

Het gaat bij dit thema over het gebruik van niets dan hoogwaardige, innovatieve en duurzame materialen, systemen en processen die voldoen aan de hoogste eisen die architecten en ontwerpers kunnen stellen. En uiteraard omarmt Super Skin alle mogelijke nieuwe technologieën die de steeds hoger wordende verwachtingen kunnen inlossen, of het nu gaat over de constructie zelf, de ruimtelijke planning of het productontwerp.

Andere vertrouwde randevents zijn materialenexpositie MaterialDistrict, de bookshop van Theoria en fototentoonstelling Images by DAPh. Bijzondere nieuwigheden deze editie zijn dan weer de kunstinstallatie HYLE SQUARE-22.1 van de Nederlander Jochem Esser, out-of-the-box concepten onder de noemer INSTALLATION by FEBE en een blik op de unieke architectuuropleiding Built Environment van Howest.

Bijna 300 exposanten met een innovatieve oplossing zijn al een goede reden om op 11 en 12 mei af te zakken naar Kortrijk Xpo. Toch is het veelzijdige seminarprogramma ook dit jaar weer een grote meerwaarde. Wat je daarvan mag verwachten? We geven graag een bondig overzicht.

Seminars in de kijker

DONDERDAG 11 MEI

11:00   Aarde als second skin

            Powered by Architectura

14:00   Some lessons Learned about Facades (ENG)

            Tae Young Yoon – Snøhetta

            KBKW

16:00   Design meets Digital. Past, future and beyond (ENG)

            AiNB

17:30   Young Wolves’ view – Jonge architecten, hun ambities en verwachtingen

            Orde van Architecten – Vlaamse Raad

VRIJDAG 12 MEI

11:00   Natuurinclusief bouwen

            NAV

14:00   “AWE!” welkom in het tijdperk van de verstommingseconomie

            Herman Konings – Trendwatcher

16:00   Skins in Extreme Environments (ENG)

            Xavier De Kestelier – global Head of Design at Hassell

17:30   Ceramic House

            Wessel van Beerendonk – Studio RAP

            Powered by DAPh

Netwerken staat centraal


Zoals steeds maakt ARCHITECT@WORK veel ruimte voor connecteren en netwerken. De organisatie voorziet doorlopend gratis catering in de lounge en de wandelgangen. Met een drankje en een hapje praat het nu eenmaal nog vlotter. Alles wat je nodig hebt om collega’s te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen, geïnspireerd door honderden innovaties uit de sector.

Praktisch


ARCHITECT@WORK 2023 vindt plaats op 11 en 12 mei, telkens van 10 tot 20 uur, in Kortrijk Xpo. Meer info op www.architectatwork.be, via [email protected] of via 056/24.11.04.

Gratis toegang krijgen tot het event? Doorloop de voorregistratie via de website, met de code vermeld op je uitnodiging. Als je nog geen code hebt, stuur je een mailtje naar [email protected].