Collectible, internationale beurs voor ‘collectible design’

Plumbium (Constance Guisset) met de Solco low table is te zien in de nieuwe sectie The Editors (Beeld: Plumbium)

Collectible, een internationale beurs voor 21ste-eeuws ‘collectible design’, kondigt haar vijfde editie aan. Die zal plaatsvinden van 20 tot 22 mei 2022 in het Vanderborghtgebouw in Brussel. Collectible wil het beste tonen op het vlak van unieke objecten die balanceren tussen design en kunst. Het gaat enkel om voorwerpen die deze eeuw in heel beperkte oplage werden gemaakt.

Met een sterke nadruk op experimentele praktijken en radicale statements in design groeide Collectible sinds de start in 2018 uit tot een platform voor het tonen en ontdekken van het beste in hedendaags collectible design. Wie zijn grenzen van de creativiteit wil verleggen, komt hier aan zijn (of haar) trekken dankzij een verfijnde selectie van gevestigde en opkomende galeries, ontwerpstudio’s en gerenommeerde uitgevers, samengebracht door een vooraanstaand netwerk van commissieleden en creatieve figuren die de wereldwijde design- en creatiesector omspannen.Collectible nodigt deelnemers uit om werken te presenteren die nooit eerder werden getoond. Het kan gaan om unieke stukken, op maat gemaakte opdrachten of beperkte edities.

Advertising
 

Nieuw: The Editors

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag lanceert de beurs The Editors, een nieuwe sectie gewijd aan baanbrekende en niche designlabels. Daarnaast is dit jaar in de ‘Curated’ sectie Escapism te zien. Escapism is bedacht door de Rotterdamse verzamelaar en curator Berry Dijkstra. Het wordt vergezeld door Tension, de Curated-sectie van vorig jaar. Die is nu, na de pandemie, voor het eerst in het echt te zien met nieuwe toevoegingen.

Meer informatie: www.collectible.design