De belangrijkste designtrends tijdens de Independent Hotel Show Amsterdam 2023

In aanloop naar de Independent Hotel Show Amsterdam op 14 en 15 maart, zetten we de belangrijkste designtrends op een rijtje. Wil je IHS Amsterdam gratis bezoeken? Klik door, lees de trends en registreer je met de gratis code die je in de laatste alinea vindt.

1. Zensational

Minimalistische interieurs

In deze turbulente tijden van haperende economie en oorlog, willen mensen zich af en toe even terug kunnen trekken in een omgeving die rust geeft. Een interieur waar mensen de dagelijkse zorgen en hectiek even achter zich kunnen laten. Geen drukke designs of felle kleuren, maar gradaties van wit en natuurtinten. Functioneel design, met veel aandacht voor vormen, tactiliteit, licht, geur. Dit zien we terug in het interieurdesign van hotels en dit heeft ook weer invloed op de inrichting bij mensen thuis. Zij maken van hun slaapkamer en badkamer een hotelsuite, waar ze zich even terug kunnen trekken. 

Advertising
 

2. Blurring boundaries

Binnen versus buiten

Een andere manier waarop mensen willen ontsnappen aan de wereld is de natuur. Dat zit ingebakken vanaf de oermens. We gaan naar luxe plekken, die omringd zijn met natuur en brengen bomen en planten naar de stedelijke omgeving en naar het interieur. Nu het warmer wordt, spenderen we steeds meer tijd buiten. Terrassen, patios worden ingericht als het interieur en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Een hotelkamer zonder planten wordt gezien als kil en de bar, in de restaurants en algemene ruimten worden overwoekerd door groen. Het groen is een reminder van de liefde voor de natuur, iets wat voor de hotelgast steeds belangrijker wordt. Ze worden niet alleen gebruikt voor decoratie, maar ook zien we een groei in het aantal moestuinen, waar planten en kruiden voor consumptie worden geteeld.

Bekijk een aantal designtrends die de hotelsector in 2023 op zijn kop zullen zetten

3. Immersive art

Het hotel als nieuwe art-gallery

Ook kunst en fantasie vormen een ontsnappingsmechanisme. Waar op de hotelkamer vroeger een schilderij van bloemen hing, om vooral geen enkele gast voor het hoofd te stoten, zien we dat de kamer nu wordt gevuld door kunst. Elke kamer krijgt een andere identiteit door de schilderijen, foto’s en beelden die neer worden gezet. Ook andere ruimten in hotels worden gebruikt voor exposities. Dat zorgt niet alleen voor een prettig interieur, maar het ondersteunt ook nog eens de kunstwereld. Bovendien trekt het meer locals, maar ook internationale gasten aan die interesse hebben in cultuur. 

4. Monumental heritage

Hergebruik van monumentale gebouwen

De vierde manier van ontsnapping is een duik in het verleden. Waar hotels vroeger met grote moeite marketingconcepten moesten bedenken, kiezen ze steeds vaker voor monumentale panden met een rijk verleden, waar verhalen voor het oprapen liggen. Een duurzame ontwikkeling, want leeg laten staan is zonde en afbreken uit den boze. Kerken, kloosters, banken en kastelen die hun functie verliezen worden voorzien van een duurzame jas en gebruikt als hotel en restaurant. Een enkele toevoeging is genoeg, want je wilt het gebouw zoveel mogelijk intact laten. 

Registreer je gratis ticket

De Independent Hotel Show Amsterdam is samengesteld om onafhankelijke hoteliers te steunen en zal naast praktische oplossingen ook hoogstaande content bieden.

Als lezer van Decostyle nodigen wij u uit om op 14-15 maart 2023 twee dagen lang gratis gebruik te maken van inspirerende content, educatieve sessies, het ontdekken van nieuwe producten en verschillende netwerkmogelijkheden. Gebruik de code D3COS2 zodat u geen € 90 hoeft te betalen voor uw ticket.

https://independenthotelshow-amsterdam-2023.reg.buzz/decostyle-em1