Decoline Concealed by Blindspace: dé oplossing voor verbergen van rolgordijn- en railtechniek

De Blindspace S-Series (Alle beelden: Decoline)

In de architectuur blijft het minimalisme heel sterk aanwezig. Een praktisch gevolg daarvan is het streven om technieken zoveel mogelijk te verbergen, zodat er een eenduidig totaalbeeld ontstaat. Een en ander betekent dat je gordijnsystemen in het plafond en de muur (zoals bijvoorbeeld verduisteringsprofielen) wil verbergen. Specialist Decoline uit het Limburgse Pelt presenteert hiervoor de perfecte oplossing die het vond bij de Zweedse specialist Blindspace, waarvan het de producten exclusief voor de Benelux verdeelt.

Inbouwprofielen voor rolgordijnen en elektrische gordijnrails

De oplossing die Decoline aanbiedt, bestaat uit twee delen. Enerzijds zijn er inbouwprofielen voor het verbergen van – meestal – rolgordijnen en anderzijds voor elektrische gordijnrails. Voor elektrische rails werkt Decoline al vele jaren samen met ‘core’ leverancier Somfy, met de Glydea-rails, bij Decoline gekend als de 502 rail, waarvoor er nu dus innovatiev ‘verstoppingsoplossingen’ beschikbaar zijn.

Advertising
 

“De producten van Blindspace worden al in vele verschillende landen ter wereld verdeeld”, verduidelijkt Sales & Marketing Director Philippe Bonneel bij Decoline. “Het leuke eraan is, is dat het gamma toepasbaar is op verschillende systemen en dat het dus niet enkel bruikbaar is voor onze eigen Decoline producten, maar ook voor andere merken van raamdecoratie en/of elektrische gordijnrails. Belangrijk is dat onze gespecialiseerde klanten merken hoe interessant deze totaaloplossing is voor totaalinrichtingen en bij projecten waarbij de installateur al van bij de ontwerpfase wordt betrokken. Ideaal is het als er van bij de bouwtekening rekening gehouden wordt met deze afwerking.”

S-, C- en H-collecties

Bij het gesprek gaat Communication Manager Evi Coumans over de technische kant van de oplossing.

“Wanneer je niet tegen de rol wil aankijken, maar de rolgordijnen enkel zichtbaar worden wanneer ze in gebruik zijn, biedt Decoline Concealed by Blindspace de oplossing. Het is de bedoeling dat je de systemen totaal niet ziet. Deze zijn helemaal weggewerkt en weggepleisterd in het plafond en hetzelfde geldt voor de elektrische gordijnrails.”

“We bieden drie oplossingen aan: de S-collectie, de C-Collectie en de H-collectie. De S-collectie bestaat uit standaard inbouwprofielen voor traditionele rolgordijnen, terwijl de C-collectie uitpakt met custom gemaakte inbouwprofielen, hierbij gaat het dus volledig om maatwerk. Bij de H-collectie wijken we af en wordt ingespeeld op al dan niet al bestaande nissen. We leveren een scharnier met een afdekplaatje, wat toelaat om een bestaande nis in bijvoorbeeld MDF dicht te maken. Je kunt omgekeerd ook een nisgevoel creëren tegen een muur.”

Vervolgens horen we uitleggen hoe de traditionele klant, de decorateur, allerminst vergeten wordt.

“Onze H-collectie kan perfect verkocht worden aan decorateurs die dikwijls pas later in het afwerkverhaal aan bod komen en die onze tradionele klanten zijn”, benadrukt Philippe Bonneel. “Daarom ook nemen we de H-collectie in élke collectie automatisch mee op.”

R-collectie

De inbouwrail is perfect afgestemd op de Decoline elektrische rail 502 en de eindkappen op de Somfy Glydea motor of andere merken van elektrische gordijnrails. Wanneer de elektrische gordijnrail wordt gemonteerd, gaat deze volledig op in het plafond met een minimale visuele impact. De R, S collectie en de H collectie liggen standaard op voorraad bij Decoline.

Decoline concealed by Blindspace

Geïnteresseerde decorateurs die op zoek zijn naar meer informatie worden heel binnenkort bediend op hun wenken. De brochure ‘Decoline concealed by Blindspace’ is afgewerkt en ging onlangs in druk. In deze brochure vind je alle mogelijke technische uitleg, leer je hoe er gegaan wordt tot profiellengtes van zes meter, die met elkaar verbonden kunnen worden, en zie je diverse beelden van tal van high-end projecten die bijzonder duidelijk maken hoe een en ander in zijn werk gaat.

Meer informatie: www.decoline.com