Decosit andermaal mekka voor zitmeubel- en decoratiestoffen (5 en 6 oktober, Brussels Expo)

Tijdens Decosit tonen zowel fabrikanten als ontwerpers van zitmeubel- en decoratiestoffen het beste van zichzelf

Ook Fedustria, de organisator van de vakbeurs Decosit, ontsnapte er niet aan: verplaatsen naar nieuwe data, het uiteindelijke overslaan van een editie en opnieuw puzzelen. Nu staan alle lichten op groen, zodat u op 5 en 6 oktober afspraak heeft in het totaal gerenoveerde paleis 10 van Brussels Expo voor een event waar zowel fabrikanten als ontwerpers van zitmeubel- en decoratiestoffen het beste van zichzelf tonen.

Fedustria, de beroepsvereniging van bedrijven uit de textielindustrie in België, vergast u tijdens Decosit live op een flink aanbod aan collecties en ontwerpen. Daarbij wordt vastgehouden aan het gekende probleemloze, all-in, uniforme standenconcept, waarin de schijnwerpers vol op de gepresenteerde collecties en producten worden gericht.

Advertising
 

Door professionals voor professionals

“Decosit wordt volledig georganiseerd door en voor professionals uit de sector”, verduidelijkt Kris Vermoesen, Product Manager Textile bij Fedustria. “Tijdens Decosit laten we het beste zien wat de professionele markt te bieden heeft voor het nieuwe seizoen.”

In de schaduw van het Atomium wordt de beurs in goede banen geleid door een sectorneutrale partner. Die maakt van het event een uitgelezen netwerkmoment, in een setting waarbij de exposant alle praktische beslommeringen uit handen zijn genomen. Onder die exposanten zien we alvast flink wat grote namen. Onder de fabrikanten herkennen we onder meer klinkende namen als Libeco, Beaulieu Fabrics, Symphony Mills, Muvantex, Ter Molst International, Gironès,… terwijl we bij de ontwerpers namen opmerken als Lise Froeliger, Creetex, Studio van den Broek, Simon Ashby Studios, …

“Elk bedrijf heeft een unieke signatuur en dit vertaalt men in zowel de manier van werken als het eigen product. Omdat we uitpakken met uniforme standen komt net het unieke van hun producten naar voor, zodat de aandacht van de bezoeker nooit is afgeleid”, gaat Kris Vermoesen verder. “Hier komt het er op aan dat professionals elkaar vinden, zodat zowel bestaande als potentiële nieuwe relaties verstevigd of aangeknoopt worden. Kortom, dit is de uitgelezen plaats voor het verder uitbouwen van de eigen merknaam en het merkbewustzijn.”

‘Designers Gallery by Decosit’

We benadrukken nog dat er tijdens het event in de aparte ruimte ‘Designers Gallery by Decosit’ plaats voorzien is waar internationale studio’s en ontwerpers hun designs voorstellen. Hier komen zij in contact met fabrikanten van allerhande stoffen (meubelstoffen, bed-, bad- en tafellinnen, …) en gespecialiseerde verdelers en producenten van vloer- en wandbekledingen, leidende merken in de decoratiewereld, designers en consultants voor het interieur.

Meer weten? Neem een kijkje op www.decosit.brussels voor updates over de deelnemers.