Decosit Brussels (13 & 14 september): door professionals, voor professionals

Decosit is enkel bedoeld voor professionals uit de werelden van de meubel- en decoratiestoffen en de raam- en wandbekleding (Beeld: Fedustria)

Op 13 en 14 september heb je andermaal afspraak in Brussels Expo voor Decosit Brussels. De beurs vindt plaats in Paleis 10 en wordt georganiseerd door Fedustria, de beroepsvereniging van bedrijven uit de textielindustrie in België, dat de beurs uitbouwt samen met enkele leden.

Decosit is enkel bedoeld voor professionals uit de werelden van de meubel- en decoratiestoffen en de raam- en wandbekleding. Zij treffen een mooi aanbod aan bij een twintigtal exposanten. Het is een ontmoetingsmoment tussen professionals op een ideaal moment om de najaarscollecties van toonaangevende bedrijven binnen de sector te bekijken. Dit alles in het hart van Europa, in de schaduw van het Atomium.

Advertising
 

Libeco en Davis Fabrics

We klopten voor onze vooruitblik aan bij aan aantal standhouders die Decosit Brussels door en door kennen als standhouder. Wie kun je immers beter het belang van een organisatie laten inschatten, dan exposanten die het klappen van de zweep kennen?

“Wij hopen dat Decosit op termijn opnieuw het elan vindt uit de jaren negentig toen de beurs een ijkpunt was voor de meubelindustrie”, reageert Bart Vandamme, co-CEO bij Libeco-Lagae NV. “Op vandaag is het beurslandschap evenwel verstoord en zoekt men naar een evenwicht, waarbij Decosit zijn plaats opnieuw moet opeisen en dat is geen sinecure in deze post-covid tijden.”

“Voor Libeco hebben we idealiter drie interessante vakbeurzen om onze linnen weefsels voor te stellen: Heimtex in januari, Proposte in april en Decosit in september. Het geeft ons de gelegenheid om driemaal per jaar in dialoog te treden met onze klanten en vanuit die dialoog onze collecties bij te sturen. Vandaar ook onze steun aan de organisatie van Decosit om van de volgende edities een succes te maken.”

Ook bij Davis Fabrics beseft men het belang van Decosit. Area sales manager Ward van Vugt: “Davis Fabrics investeerde de voorbije jaren flink in nieuwe collecties. Naast onze basiscollecties bieden we sinds enige tijd ook de Smart Edition (betaalbare meubelstoffen met een exclusieve look-and-feel) en Smart Fabrics (meubelstoffen met toegevoegde waarde, zoals stoffen bestaande uit gerecycleerd polyester, huisdiervriendelijke stoffen, producten met easyclean afwerking, enzovoort…) aan.   Alles wat we aanbieden kunnen we zowel per volle rol als in afsnijding leveren vanuit ons centraal magazijn in Polen of versturen vanuit één van de verschillende magazijnen doorheen Europa.”

“Omdat zowel Nederland, België als Frankrijk belangrijke afzetmarkten zijn, vinden we het belangrijk ons bedrijf en de producten hier voor te stellen. We hopen op Decosit onze nieuwste collecties aan bestaande klanten te tonen, alsook ons bedrijf voor te kunnen stellen aan nieuwe contacten. Door de aanwezigheid van gelijkaardige bedrijven, de centrale ligging binnen de Benelux en de goede algemene organisatie van de beurs mogen we een deelname gewoonweg niet missen. Tevens is het een mooi moment om onze confectie-afdeling – Davis Home – wat meer in de kijker te zetten:  hier staan we in voor het produceren van allerhande afgewerkte producten zoals sierkussens, plaids tot zelfs hondenmanden op maat van de klant.”

Leotex, Green Street Fabrics en Weverij Van Neder

Ook Leotex is een gekende naam op de beursvloer. Deze firma ontwikkelt al meer dan 40 jaar meubelstoffen met een mix van een mooi design, heerlijk handgevoel, goede kwaliteit en een uitstekende functionaliteit.

“De Leotex-collectie ziet er niet alleen fantastisch uit, maar voldoet ook aan hetgeen de markt vraagt”, vernemen we hier. “Door de veelzijdigheid van de collecties zijn deze toepasbaar voor zitmeubelen, accessoires en bedden en dat zullen we andermaal aantonen tijdens Decosit. Het is niet voor niets dat we al meer dan 40 jaar samenwerken met tevreden relaties over heel de wereld.”

Bij Green Street Fabrics zal de bezoeker dan weer de gebruikelijke mix van vlakken en dessins vinden. Daarbij is er een focus op bouclé garens en/of gerecyclede garens.

“Wij ontwikkelden die niet alleen in België, maar maakten ze hier ook volgens de hoogste normen en met respect voor mens en natuur. Wie op zoek is naar een betrouwbare leverancier van betrouwbare stoffen met een flexibele service en snelle leveringen, is bij Green Street Fabrics aan het juiste adres”, stelt een woordvoerder van het bedrijf.

Tot slot moet ook Weverij Van Neder in de kijker gezet worden. Van Neder zal een nieuwe en opwindende reeks meubelstoffen tonen.

“In twee verschillende collecties tonen wij onze nieuwste ontwikkelingen in jacquard fluweel en chenille stoffen: ‘Boho’ bevat een mix en match van distressed stoffen met slub effecten, coördinerende vlakken en grote abstracte grafische patronen”, meldt de ontwerpdienst. “City Modern’ omvat de perfecte look voor het hedendaagse leven, met sterke geometrische accenten in combinatie met coole nieuwe effen stoffen.”

Volgens het vaste standconcept

We geven nog mee dat Decosit Brussels andermaal organiseert via haar gekende all-in, uniforme standconcept. Dit dient om de exposant te ontzorgen en de focus te leggen op contacten.

Meer informatie: www.decosit.brussels


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.