Derde editie Contemporary Design Market inspireert met 50 beloftevolle ontwerpers en nieuwste creaties

Eregast bij de standhouders is dit jaar het Belgisch designduo Muller Van Severen, dat zijn tienjarig bestaan viert (Foto's: Contemporary Design Market)

Op 25 en 26 september 2021 staat Tour & Taxis weer volledig in het teken van design. Tijdens de derde editie van Contemporary Design Market ontdek je 50 hedendaagse designers en merken, zorgvuldig geselecteerd door design experts. Het werk van zowel gevestigde namen als opkomend talent maakt Contemporary Design Market dé plek voor menig designliefhebber die zijn of haar interieur een Belgische touch wil geven. Eregast bij de standhouders is dit jaar het Belgisch designduo Muller Van Severen, dat zijn tienjarig bestaan viert.

Plaats van afspraak is het vernieuwde Gare Maritime, met de Contemporary Design Market dé niet te missen stop voor iedereen met een oog voor design van eigen bodem. Het is de ideale gelegenheid om exclusief Belgisch design te ontdekken, te kopen én om de ontwerpers achter het object te ontmoeten. Voor de derde keer op rij strijkt de markt neer in Brussel, waarbij zowel professionele als particuliere designliefhebbers er het allerbeste van de hedendaagse designscène ontdekken. De 50 deelnemende ontwerpers werden uit meer dan 130 inzendingen geselecteerd door een comité van experts.

Advertising
 

 Curator Hanne Debaere: “Contemporary Design Market is elk jaar een bijzondere en zelfs emotionele ervaring voor mij. Het samenbrengen van onbekende, getalenteerde designers met de grotere, gevestigde namen, het zien van synergie die ontstaat tussen hen, al die prachtige ontwerpen en de steeds bijzonder fijne sfeer die er hangt – het doet met elk jaar reikhalzend uitkijken naar deze twee dagen en afsluiten met een heel gelukkig gevoel. Contemporary Design Market is ontstaan met het doel om ontwerpers vooruit te helpen, om ze kenbaar te maken. ik hoop dat we dit nog vele jaren kunnen doen.”

Onderdeel van Design September

De Contemporary Design Market vormt sinds enkele jaren een vast onderdeel van het Design September programma. Het evenement vindt simultaan plaats met de succesvolle Brussels Design Market, dat jaarlijks meer dan 7.000 bezoekers over de vloer krijgt. Bezoekers krijgen zo dus ook de mogelijkheid om de grootste vintagebeurs van Europa met meer dan honderd standhouders bij te wonen.

Dit jaar maken een aantal eregasten deel uit van Contemporary Design Market. Eregast Muller Van Severen toont er een smaakmaker van de overzichtstentoonstelling die, naar aanleiding van het eigen tienjarige bestaan, vanaf 9 oktober te ontdekken is in het Design Museum Gent.

Pierre-Emmanuel Vandeputte en Roxane Lahidji vertegenwoordigen opkomend Belgisch talent als ‘Young Guests of Honour’. Vandeputte en Lahidji, beide aan de slag in Zaventem Ateliers, werken voor Contemporary Design Market samen een presentatie uit. De robuuste, minimalistische ontwerpen van Pierre-Emmanuel zoeken keer op keer een balans tussen functionaliteit en emotionele beleving. Met uitnodigingen om zijn werk in Kopenhagen, Parijs en Milaan tentoon te stellen, werd zijn naam al snel internationaal opgepikt. Zijn werk is de ultieme  tegenpool van de kleurrijke, zachte ontwerpen van Roxane Lahidji, ook geen onbekende naam binnen de designwereld. Haar reeks ‘Marbled Salts’ – een reeks tafels en krukjes waarbij ze gebruik maakt van zout als alternatief voor marmer – nam ook reeds internationaal lof in ontvangst.

DEELNEMENDE DESIGNERS

Adrien Mans – Antimaterie by Pieter Bostoen – Ateliers Zaventem – Atelier Ledda – Atelier Vandensteen – Avandi – Bram Kerkhofs – Burycousin Atelier – Chennaux & Fille – Daan De Wit – Delphine Cobbaert – Elias Van Orshaegen – Emma Terweduwe – Esther De Vos – Extra Ordinaire – Frédéric Richard – Frits Kuitenbrouwer – Gilles Mayk Navangi & Nawaaz Saldulker – Gobo Lights – Hind Rabii – Isabelle Van Oost  – Jan Goderis – Jeff Rutten – Koen Van Guijze – Kewlox – La Gadoue – Laure Kasiers – Marylène Madou – Nik Aelbrechts – Notadesks – Onbetaalbaar – Peter Donders – Pierre De Valck – PJ MARES – Robin Berrewaerts – Stan Editions – Studio Nedda – Studio Nas – Studio Biskt – Studio Hugo Meert – The Alfred Collection – Thibault Baers – Thomas Moore – Victor Ledure – Volmaakt – Wouter Persyn – Yume by Paloma

Over Contemporary Design Market

Contemporary Design Market is een presentatie- en verkoopmoment voor zowel gevestigde als opkomende Belgische hedendaagse designers. Dé gelegenheid om Belgische designers te ontmoeten en hun ontwerpen te ontdekken en aan te kopen. Contemporary Design Market maakt deel uit van het Design September programma en is een initiatief van Flanders DC, Brussels Design September en Wallonie Design.

Praktische gegevens

Contemporary Design Market

Zaterdag 25 september 2021 van 10u-18u

Zondag 26 september 2021 van 10u- 18u

Gare Maritime (site Tour & Taxis)

Rue Picard 11, 1000 Brussel