Design Museum Gent wint Global Fine Art Award met Expo Kleureyck

Design Museum Gent won op dinsdag 18 mei één van de prestigieuze Global Fine Art Awards in Parijs. De tentoonstelling Kleureyck sleepte de award in de wacht in de categorie ‘Best Design’.

Kleureyck. Van Eycks kleuren in design liep tot maart 2021 in Design Museum Gent en trok 46.499 bezoekers. De tentoonstelling liet met 100 designstukken zien wat kleur betekent voor hedendaagse designers en hoe vernieuwend divers kleurgebruik kan zijn. Elf designers kregen ook elk een kamer om te werken rond het thema kleur en zintuigen.

Advertising
 

De internationale tentoonstelling met meer dan 100 bruiklenen, collectiestukken uit het museum, verschillende opdrachten voor nieuw werk aan een schare toonaangevende talenten en diverse samenwerkingen met wereldwijde culturele partners en instellingen, kon op veel interesse en enthousiasme rekenen. Ondanks de pandemie werd Kleureyck één van de belangrijkste exposities van het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’.

De reactie van Design Museum Gent in een filmpje bekijken? Klik dan hier.

Coproductie gestart in Rijsel

Voor wie Kleureyck nog niet zag, is er goed nieuws. De tentoonstelling is een coproductie met lille3000 en daarom staat ze vanaf 19 mei verder open voor het grote publiek, dit op de Tripostal in het Franse Rijsel. De expo kreeg daar de naam ‘Colors, etc’ en heeft nog 15 immersieve installaties meer dan in Gent.

Deze grotere versie net over de grens is nog te zien tot 14 november 2021. Je boekt best tickets op voorhand via de website lille3000.eu.

De curatoren zijn Siegrid Demyttenaere en Sofie Lachaert (Pigment Walk)


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.