Design Nation: het nieuwe B2B platform voor design in België

Designprofessionals kunnen komende herfst terecht in Kortrijk Xpo om er de nieuwste trends en innovaties te ontdekken tijdens Design Nation. Design Nation is een gloednieuwe vakbeurs met een premium aanbod designmeubelen, verlichting, interieurtextiel en decoratieobjecten.

Design Nation vindt gedurende twee dagen, op 19 en 20 oktober, plaats in Kortrijk Xpo en wordt dé nieuwe hotspot voor design, die enkel toegankelijk is voor professionals uit verschillende sectoren. Denk dan aan inrichters van high-end hotels en restaurants, kantoorinrichting, projectontwikkeling, de medische en openbare sector tot interieurarchitecten en retailers in designobjecten en meubelstukken.

Advertising
 

Invullen vacüum na wegvallen Biënnale Interieur

Na het tijdperk van de gerenommeerde beurs Interieur ontstond een vacuüm in het Belgische designlandschap. Binnen het team van Kortrijk Xpo groeide het idee om een nieuw beursconcept te ontwikkelen: even ambitieus en kwalitatief als Interieur, maar aangepast aan de actuele noden van de sector. Zo bleek uit een grondige bevraging dat er bij heel wat fabrikanten – uit ons land en erbuiten –nood is aan een hoogwaardig platform om hun designinnovaties te presenteren, maar dat dit bij voorkeur moet gebeuren in een beurs die compacter is in de tijd én louter gericht op een professioneel publiek.

“De wereld verandert snel. Vroeger volstond het, bijvoorbeeld, om een kantoor in te richten met louter functionele elementen, maar die tijd is voorbij. De hedendaagse werkomgeving moet warmte uitstralen, met cosy zithoeken en flexibele opstellingen. Hetzelfde geldt voor woonzorg- en medische centra die streven naar een inrichting die functionaliteit, esthetiek en huiselijkheid combineert”, zegt exhibition manager Hannelore Caenepeel.

Nationale en internationale premium brands + innovatie als dé determinator

Wat de exposanten betreft, ligt de lat hoog. Design Nation mikt op nationale en internationale premium brands die de veeleisende bezoeker kunnen verrassen en inspireren met innovatieve producten, zowel op technologisch als op creatief vlak. De hoofdmoot van het aanbod bestaat uit meubilair, zowel indoor als outdoor, met daarnaast ook keuken- en badkamerinrichting, interieurtextiel, verlichting en decoratieve objecten.

Innovatie is dé determinator op Design Nation. Een jury van designprofessionals zal oordelen over het innovatieve karakter en het creatieve niveau van de collecties en objecten die tentoongesteld worden. De unieke ’plug-and-play’ formule laat alle objecten die op Design Nation getoond worden optimaal tot hun recht komen.

Hannelore Caenepeel “We willen onze exposanten ontzorgen zodat ze niet hoeven te investeren in een dure stand. Onze unieke scenografie, waarbij standen afgescheiden worden door semi-transparante gordijnen, triggert ontzettend om een kijkje te nemen in de standen. Er is de keuze tussen standen van 24, 40 of 80m².”

Trendwatchers met lezingen

Trendwatchers uit verschillende sectoren en landen zullen lezingen geven op het trendpodium. Onder andere de winnaar van de ‘Designer of the Year’-wedstrijd die door Knack Weekend georganiseerd wordt, zal aan het woord komen tijdens een trendsessie, net als Christine Boland, in samenwerking met Trendvision. Hilde Francq van Francq Colors gidst ons op haar beurt dan weer door de nieuwste interieurtrends voor 2024.

Meer informatie: www.design-nation.eu