Domotex geannuleerd in januari 2022

Domotex, dat in januari van dit jaar in Hannover had moeten plaatsvinden, gaat niet door. Dat heeft Deutsche Messe AG als organisator van de toonaangevende vakbeurs voor tapijten en vloerbedekking bekendgemaakt.

“We hebben samen met de exposerende bedrijven tot het laatst gevochten voor Domotex en waren maandenlang dagelijks in gesprek met de branche”, zegt Sonia Wedell-Castellano, Global Director Domotex bij Deutsche Messe AG. “Domotex wordt bijzonder getroffen door de gevolgen van de pandemie, aangezien het overgrote deel van de Domotex-exposanten en -bezoekers uit het buitenland komt. Gezien de huidige pandemische situatie wordt echter niet verwacht dat het internationale zakenverkeer zich op korte termijn zal herstellen,” voegt Wedell-Castellano toe.

‘Re-Start’-event geen succes

Iets meer dan een maand geleden wilden de organisatoren Domotex in het zuidelijke deel van het Hannoverse beursterrein in een compact formaat als ‘Re-Start’-evenement in drie hallen organiseren, om zo de industrie een kans te geven elkaar fysiek te ontmoeten na bijna twee jaar pandemie. Wedell-Castellano: “Wat een maand geleden nog als een realistisch en veelbelovend Re-Start-scenario werd beschouwd, en ook door de markt goed werd ontvangen, is de afgelopen dagen niet meer haalbaar gebleken.”