Domotex Hannover voert model met roterende datums in

Domotex 2024 vindt plaats van 11 tot en met 14 januari

Na twee jaar uitstel vanwege de pandemie vond vloerenbeurs Domotex rond half januari eindelijk nog eens plaats. Het ging om een fors afgeslankte versie, waar het bezoek wel veel hoger lag dan zelfs de grootste optimist had verwacht. Na afloop toonde de directie zich tevreden en maakte ze nieuwe plannen bekend voor de toekomst. Daarbij hoort een roterend forum met om het jaar een andere focus.

“Ik wil allereerst onze standhouders en bezoekers bedanken die van Domotex 2023 een succes maakten. Na twee jaar zonder beurs was de eerste editie na de pandemie een succes en werd bewezen dat Domotex blijft staan waar de beurs voor stond: de werkelijke thuis voor bevloering”, zegt Sonia Wedell-Castellano, Global Director van Domotex.

Advertising
 

Vloerensector tweejaarlijks

Wedell-Castellano geeft vervolgens mee dat er diverse gesprekken werden gevoerd met zowel de standhouders als de markt in het algemeen.

“Het segment Tapijt & Vloerkleden heeft behoefte aan een jaarlijks presentatieplatform dat alle leveranciers en kopers samenbrengt. Hiervoor biedt Domotex in Hannover in januari een ideaal platform. Tegelijkertijd wil de vloerensector, vanwege de langere innovatiecycli, Domotex om de twee jaar plaats zien vinden als het belangrijkste platform van de industrie. Daarom zullen beide werelden in de toekomst op de locatie Hannover worden samengebracht in een model met roterende zwaartepunten. In de praktijk betekent dit dat Domotex in de even jaren gekend zal zijn als ‘Domotex – Home of Flooring’, waarbij het gehele gebied van harde vloerbedekkingen en aanverwante artikelen alsmede tapijten en vloerkleden zullen worden omvat. In de oneven jaren zal ‘Domotex – Carpets & Rugs’ exposanten uit het aanbod van handgemaakte en machinaal vervaardigde tapijten en vloerkleden omvatten.”

Vaste datum in januari blijft

De Global Director geeft verder nog mee dat naast het hoofdevenement in Hannover, Domotex asia/Chinafloor in Shanghai en Domotex Turkije in Gaziantep (afhankelijk van de verdere ontwikkelingenin de regio na de aardbeving) het evenementenaanbod verder zullen aanvullen. Voor Domotex Hannover blijft de vaste datum in januari gehandhaafd. Volgend jaar vindt Domotex Hannover plaats van 11 tot en met 14 januari 2024.