Drie ID&A-alumni tonen ontwerpen tijdens Milan Design Week (4-10 september)

Bij de Post Pandemic Love Seat zorgt een gebogen aluminiumplaat ervoor dat je dichter bij elkaar gaat zitten

Van 4 tot 10 september 2021 pakt Belgium is Design uit met diverse ontwerpers in Opificio 31 in de Zona Tortona in Milaan. Onder de exposanten bij The New Belgians vinden we diverse jonge afgestudeerden, waaronder drie alumni van ID&A uit Mechelen (Thomas More, ID&A is de afdeling Interieur, Design & Architectuur). Hieronder een kennismaking met het werk van Elias Van Orshaegen, Studio Atelier PART en Daan De Wit Design Studio.

Post Pandemic Love Seat (Elias Van Orshaegen)

Een gebogen aluminiumplaat zorgt ervoor dat je dichter bij elkaar gaat zitten. De plaat is 1,50 meter lang en fungeert als symbool voor sociale afstand. De basis is gemaakt van gepolijst roestvrij staal en werkt als een verlengstuk van elke omgeving. Lijm of laswerk zijn nergens te bespeuren, je merkt enkel mechanisch verbonden elementen. Zo blijft de waarde van de materialen ook na de levensduur van de bank behouden.

Advertising
 

Rendez-vous stoelen (Studio Atelier PART)

Het frame van deze stoel is een ode aan de lange traditie van het buigen van buizen in de Belgische meubelscène. Twee spiegelende stalen lijnen dansen rond de triplex- en lederen stoelen en vormen een eenheid die omhoog leidt en de lederen rugleuning omhelst. Er zijn geen trivialiteiten met dit ontwerp, louter het eenvoudige geometrische duet tussen de ronde zitting en de rechthoekige rugleuning maakt het geheel poëtisch speels.

Stratum Tempus (Daan De Wit)

Daan De Wit ontwikkelde een techniek die hem in staat stelde om een kleine hoeveelheid fineer om te zetten in holle, conische voorwerpen. Dit is een techniek die weinig materiaal nodig heeft en die daarenboven nog minder afval produceert. Door lasercutting of het waterspuiten van plaatmateriaal in concentrische lagen en deze met de hand te assembleren, ontstaan organisch gevormde voorwerpen die in de studio handgemaakt zijn.


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.