Evolution-Amsterdam: terugkijken met heel voldaan gevoel

Flink wat studio’s gingen met een glimlach op het gezicht weer naar huis

Als een van de eerste events trok Evolution-Amsterdam van 7 tot en met 9 september het najaar in de b2b eventwereld in gang. De Surface- en Pattern designshow bracht in de Gashouder, op het terrein van de Westergasfabriek, internationale designers samen die hun jongste designcollecties toonden aan klanten. 82 studio’s uit 19 landen verwelkomden ruim 370 professionele bezoekers.

“Met een volle hal aan exposanten kijken we tevreden en voldaan terug op deze septembereditie”, reageert initiatiefnemer Chris Verbeek. “Met COVID-19 in het achterhoofd was het natuurlijk spannend of de bezoekers zouden willen en kunnen komen en we werden niet teleurgesteld. Met een ruime verdubbeling aan bezoekers ten opzichte van vorig jaar in september, keerden veel studio’s met een glimlach op het gezicht weer huiswaarts.”

Door de reisbeperkingen waren de meer dan 370 bezoekers quasi uitsluitend afkomstig uit Europa. Daarbij viel wel op hoe een grote vertegenwoordiging van klanten uit Oekraïne een opvallende uitzondering op de regel was.

Dessins ruimhartig aangekocht

“Nagenoeg alle vooraanstaande behang- en textielfabrikanten waren vertegenwoordigd en er werden ruimhartig dessins aangekocht. In onzekere tijden neigen cliënten te kiezen voor zekerheden waar met name de grote studio’s van profiteerden”, vernemen we verder. “Evolution kreeg van exposanten en bezoekers flink wat complimenten voor de vlekkeloze en ongedwongen manier van organiseren. De stad Amsterdam en de locatie van de hal werd door velen, in tegenstelling tot andere beurzen, ‘een logistieke verademing’ genoemd.”

Waarop Chris Verbeek enigszins mysterieus afrondt: “Op nu naar de volgende editie. Die zou er na geruchten nog wel eens eerder kunnen komen dan velen hadden gedacht …”


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Mede-uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *