Evolution Amsterdam trotseerde Covid als eerste en met succes

Begin september was Evolution Amsterdam de allereerste die in de eigen contreien daadwerkelijk een beurs zag doorgaan. Uiteraard was er een forse terugval in bezoek in vergelijking met vorig jaar, maar dat was niet meer dan logisch, nu alle niet-West-Europese bezoekers noodgedwongen thuisbleven.
“Ook al was de opkomst slechts 22% van de editie van vorig jaar, toch zijn we tevreden dat we doorgezet hebben”, reageert initiatiefnemer Chris Verbeek. “Geen bezoekers uit Rusland, het VK, Scandinavië, China, Korea of Zuid-Afrika, dat scheelt meer dan een slok op de borrel. Toch hoorden we dat flink wat studio’s het verrassend beter deden dan bij de vorige editie, wat aangeeft dat succes afhangt van de kwaliteit van de bezoeker.”

PROTOCOLS NAUWGE ZET GEVOLGD

Alle bezoekende klanten reageerden unisono met de standhouders dat de organisatie prima was en dat de covidprotocols nauwgezet werden gevolgd. Omdat het niet al te druk was, was er meer dan ruimte genoeg om zaken te doen. In de lounge waren er bovendien enkele gebieden opgezet, waar klanten, graveurs en verkoopmedewerkers elkaar konden ontmoeten en dit werd op prijs gesteld.

Advertising
 

Advertising
 

UITKIJKEN NAAR MEI 2021

“Zeker de reactie op de nieuwe, ronde hal was uitstekend. En wat opviel: heel wat mensen namen drie dagen de tijd voor hun bezoek en verzekerden ons dat ze bij de volgende editie in mei zeker terugkomen. Wij hopen alleszins dat de toestand tegen dan wat normaler is, maar denken ondertussen na hoe we een aantal kleinere details nog kunnen ‘tweaken’, zodat het event nog aantrekkelijker wordt.” 