Flanders Flooring Days: Associated Weavers verrast met tal van nieuwigheden

Associated Weavers ontving bijzonder internationaal getinte bezoekers in zijn gloednieuwe showroom. Het ging van het Verenigd Koninkrijk tot en met mensen uit Centraal-Europa en zelfs Nieuw-Zeeland (Alle beelden: Associated Weavers)

Van 2 tot en met 5 mei 2022 sloegen tien leidinggevende fabrikanten van vloerbekleding de handen in elkaar en organiseerden ze de allereerste Flanders Flooring Days. Tijdens dit vierdaagse event zetten ze simultaan de eigen bedrijfsdeuren open voor professionele aankopers en retailers uit de hele wereld. Eén van deze tien was Associated Weavers uit Ronse, waar we sfeer gingen snuiven.

Marketingmanager Emmanuel Lioen heeft meteen na afloop van het event een brede glimlach op het gelaat. Ruim 200 bezoekers daagden op en daarvan bestond een kleine 20 procent uit nieuwe gezichten. Eén van de bedoelingen van het initiatief, kruisbestuiving via de klanten van de tien initiatiefnemers, werkte dus wel degelijk.

Advertising
 

Advertising
 

Kick-off event

“Onze bezoekers waren bijzonder internationaal. Het ging letterlijk van het Verenigd Koninkrijk tot en met mensen uit Centraal-Europa en zelfs Nieuw-Zeeland. Ook heel wat key accounts kwamen langs”, getuigt hij. “Vooral belangrijk was dat we na jaren van ellende door de pandemie eindelijk een kick-off event konden organiseren. We hadden onze showroom net voor de uitbraak van COVID-19 geüpdatet, maar weinig klanten hadden die dus tot dusver kunnen bezoeken. Het was het eerste, échte event in onze nieuwe showroom, waarbij we klanten ook weer fysiek konden zien, met een team waarvan alle neuzen in dezelfde richting stonden. Dit was echt iets om met veel genoegen op terug te kijken.”

Ruim 60 nieuwigheden

Het kwam er tijdens de Flanders Flooring Days op neer om de spotlichten te zetten op de nieuwigheden. En dat waren er bij Associated Weavers héél veel. Alles bij elkaar minstens 60, tot en met LVT bevloering en de update van het polyestermerk Gaia…

“We hadden niet enkel tal van nieuwe producten te tonen, maar presenteerden ook diverse nieuwe concepten, zoals dat van ons LVT-merk Invictus, maar ook, bijvoorbeeld, bijzonder eigentijdse displays. De voorbije drie jaar is onze portfolio enorm uitgebreid. Vroeger startte dit met residentieel kamerbreed tapijt, maar inmiddels is er ook AW commercial flooring, met daaronder alle LVT, tapijt, tot en met tapijttegels. Dit alles maakt dat ons doelpubliek heel zwaar uitbreidt.”

“Binnen het tapijt toonden we heel wat novelties, maar wat daarnaast bijzonder goed werd ontvangen is ons nieuwe polyestermerk Gaia, dat aan een scherpe prijs wordt aangeboden. Gaia bestaat volledig uit producten met een uit gerecyclede PET-flessen gemaakte ECO FusionBac en illustreert hoe belangrijk milieubewust te werk gaan voor ons is. Gaia valt uiteen in diverse gamma’s, die elk niet toevallig de naam van een rivier kregen. Hierbij kozen we voor rivieren die stuk voor stuk bedreigd worden door allerhande soorten plastic en andere vervuiling en benadrukken we als AW dat we mee streven naar een veel properder toekomstige wereld.”

Presentatie met acteurs

Zoals we jaren geleden al bij Associated Weavers zagen tijdens Domotex werd ook bijzonder veel aandacht besteed aan de juiste presentatie. Tijdens drie vaste momenten per dag werden de klanten op een presentatie vergast en werden ze op een groot scherm door twee acteurs, een Britse en een Duitse, doorheen alle nieuwigheden gegidst.

“Dit initiatief werd, zoals vroeger tijdens Domotex, bijzonder enthousiast onthaald. Op ongeveer 20 minuten tijd praatten onze acteurs de bezoekers doorheen alle nieuwigheden, waarna de eigen commerciële mensen overnamen en verdere uitleg verschaften. Bij dat laatste viel op hoeveel feedback we kregen op onze Invictus-LVT en het concept en de branding ervan.”

Afspraak op [email protected] en Flooring Show

Voor Associated Weavers waren de Flanders Flooring Days een eerste aanzet van veel meer visibiliteit op het terrein, nu de pandemie dat eindelijk weer toelaat.

“De eerstvolgende afspraak is [email protected] Brussel op 1 en 2 juni, waarna we eveneens uitpakken op [email protected] Rotterdam. Op beide beurzen zullen bezoekers merken hoe we een vaste stand toch bijzonder creatief weten in te vullen. Een andere afspraak ligt in het Verenigd Koninkrijk in september, met The Flooring Show in het plaatselijke Convention Centre. Telkens illustreren we hoezeer AW merken heeft die niemand anders heeft en hoe je bij ons one-stop tapijt en vloeren kunt shoppen als professionele klant. We bieden niet enkel toepassingen voor commercieel en residentieel gebruik, maar zetten ook zowel de harde als de zachte vloerbekleding in de kijker.”


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.