‘Floored by  Nature’ wordt centrale thema van Domotex 2023

'Floored by Nature' is het centrale thema van Domotex 2023 (Beeld: Deutsche Messe AG)

‘Floored by Nature’ is het centrale thema van Domotex 2023, dat van 12 tot 15 januari in Hannover plaatsvindt. Actueler dan ooit gaat het keynote thema over de vragen rond een gezond, natuurlijk en duurzaam leven in onze werk- en leefruimtes.

Waardethema’s en vraagstukken rond verantwoordelijkheid voor ons milieu en de natuur zullen op de agenda van Domotex staan. ‘Floored by Nature’ staat ook voor de fascinatie die de natuur als inspiratiebron uitstraalt en die als perfect rolmodel fungeert. De wereldwijd toonaangevende vakbeurs voor tapijt en vloerbedekking nodigt alle deelnemers aan de 33ste editie uit om met een nieuwe blik naar het centrale ruimtelijke element van vloerbedekking te kijken.

“Het grondstofbesparend gebruik van materialen, de circulaire economie, een nieuw inkoopdebat, gezond leven en werken en de voortschrijdende digitalisering op alle levensterreinen geven ook vorm aan de vloerenindustrie. ‘Floored by Nature’ staat voor duurzame en natuurlijke materialen die onze leefruimtes overnemen. ‘Floored by Nature’:  het betekent het ontdekken van nieuwe milieuvriendelijke mogelijkheden en optimaal gebruik maken van bestaande hulpbronnen. Het doel: gezonde, duurzame en tegelijkertijd inspirerende ruimtes creëren”, aldus Sonia Wedell-Castellano, Global Director van Domotex bij Deutsche Messe AG, die het keynote-thema voor 2023 toelicht. “Maar ook ernstige grondstoffentekorten, hoge transportkosten en verder stijgende energieprijzen zorgen voor grote uitdagingen voor de industrie. Domotex is ook een etalage voor deze kwesties, waarbij het potentieel wordt belicht, kansen en risico’s worden aangepakt en best practices worden aangereikt.”

Drie thema’s vormen basis voor het hoofdthema

‘Connecting Markets’ benadrukt de noodzaak tot aanpassing aan veranderende omstandigheden. Markten bevinden zich in een constante staat van transformatie: voortdurend veranderende import- en exportrelaties, toeleveringsknelpunten, gestegen energie- en productiekosten, digitale diensten en nieuwe online handelsplatforms veranderen de economie. Digitale technologieën bieden de mogelijkheid om over verkoopvloeren en landsgrenzen heen nieuwe collecties te lanceren en contact te leggen met bestaande klanten. Met name de sociale media zijn naast de stationaire detailhandel ook een belangrijk verkoopkanaal in de vloerenbranche geworden.

‘Conscious Living’ impliceert het verlangen naar gezond leven en werken, de inzet voor milieuvriendelijke materialen en productieprocessen, met als doel evenwichtige en tegelijkertijd trendbewuste woon- en welzijnsruimtes te creëren. Bij dit bewuste wonen staan de implementatie van innovatieve oplossingen en het circulaire gebruik van materialen – kernwoord circulaire economie – op de voorgrond.

Met het derde focusthema ‘Colourful Nature’ presenteert Domotex de natuur als nieuw aandachtspunt als inspiratiebron voor trendy designs, kleurenspelen en patronen. De natuur fascineert niet alleen met haar perfecte recyclingsystemen en een afgewogen gebruik van grondstoffen, maar ook met haar wisselende en verrassende kleur-, vorm- en dessinspelen en trendy designs – die tot uiting komen in perfecte leef- en feelgoodruimtes. Deze vormen en patronen zijn te zien op tapijten en vloeren voor veeleisende gebruiksgebieden, bijvoorbeeld in de contractsector: tapijten, houten en composietvloeren voor leefruimten buiten en het samenvoegen van binnen- en buitenruimten. Dit betekent dat vloerbedekkingen zowel als decoratie kunnen worden gezien als een eenheid met meubelen en stoffen, en door hun veelzijdigheid een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer in een ruimte.

Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.