Frankfurt annuleert beurzen voor consumptiegoederen in januari en februari 2022

Ook dit jaar komt er geen Ambiente, de beurs wordt ook niet verschoven naar later dit jaar (Beeld: Messe Frankfurt)

Door de exponentiële verslechtering van de pandemie wereldwijd en de daarmee gepaard gaande verscherpte reis- en contactvoorschriften worden de beurzen voor consumptiegoederen Christmasworld, Paperworld en Creativeworld voor januari 2022 en Ambiente voor medio februari 2022 geannuleerd. De regionaal georiënteerde vakbeurs Nordstil van 15 tot 17 januari 2022 in Hamburg gaat wel door.

Het in december nog verhoopte luwen van de pandemie is er niet langer. In plaats daarvan verslechtert de situatie wereldwijd met een enorme, niet te voorziene dynamiek. Deze extreme verslechtering als gevolg van de verspreiding van het Omicron-virus in Europa en Duitsland maakt het voor Messe Frankfurt, als organisator van de internationale vakbeurzen Christmasworld, Paperworld en Creativeworld, alsmede Ambiente, op dit moment onmogelijk om hun data eind januari en medio februari 2022 in Frankfurt te handhaven.

Advertising
 

Geen plannen voor uitstel

“Deze beslissing was allesbehalve gemakkelijk voor ons. Maar in overleg met grote delen van de op de beurzen vertegenwoordigde industrieën is het nu onze verantwoordelijkheid om deze moeilijke stap te zetten. De afgelopen maanden stonden in het teken van optimisme, energie en ideeën om Christmasworld, Paperworld, Creativeworld en Ambiente een succesvolle nieuwe start te geven na de verplichte pauze in 2021”, aldus Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt. “Onze dank gaat dan ook uit naar al onze partners uit de consumentengoederensector, of het nu gaat om exposanten, bezoekers, verenigingen of de media, die tot het einde toe met ons aan de beurzen hebben gewerkt en er, net als wij, hun hart en ziel, energie en passie in hebben gestoken.”

Er zijn geen plannen om het evenement uit te stellen. Braun legt uit: “Aangezien de trendgerichte ordercycli van de internationale consumptiegoederenindustrie een jaarlijks evenement aan het begin van het jaar vereisen, zou een verschuiving naar de tweede helft van het jaar niet voldoen aan de behoeften van de exposerende bedrijven en bezoekers.”

Informatie over de planning van de Frankfurtse beurzen voor consumptiegoederen voor 2023 zal begin februari 2022 bekend worden gemaakt.

Meer informatie over Ambiente: http://ambiente.messefrankfurt.com


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.