Gentse chocolatier Joost Arijs opent ‘The Bakery’ met architectuur van Glenn Sestig

Een terrazzovloer en details in natuursteen worden samengebracht met een toonbank in geborstelde inox en broodplanken in notelaarhout

Op 9 december opent Joost Arijs naast zijn patisseriezaak in de Vlaanderenstraat in Gent ‘The Bakery’. Daar wil de bekroonde chocolatier ambachtelijk brood en viennoiserie naar een hoger niveau tillen en de bakkerstiel anders benaderen. Voor de (interieur)architectuur nam Arijs Glenn Sestig Architects onder de arm. Beide Gentenaars vonden elkaar in een functionalistische, minimalistische inrichting met een hoofdrol voor het product en een zichtbaar bakkersatelier.

100% Gents

‘The Bakery’ wordt voor Joost Arijs en zijn vriendin Elke De Baerdemaeker de tweede zaak in hartje Gent. ‘The Bakery’ zal niet open zijn op zondag: opnieuw in de eerste plaats om het bakkersleven aan te passen aan het ritme van de huidige maatschappij. In functie van de praktische haalbaarheid worden het atelier van de bakkerij en de patisseriezaak achteraan met elkaar verbonden.

Advertising
 

Interieur met contrasten

Voor de (interieur)architectuur van de nieuwe bakkerij koos Arijs voor Glenn Sestig Architects. De patissier en Gentse toparchitect vonden een match in de uitgepuurde en strakke, maar tegelijk warme en authentieke uitwerking van de bakkerij. Een terrazzovloer en details in natuursteen worden er samengebracht met een toonbank in geborstelde inox en broodplanken in notelaarhout. Het zorgt voor boeiende contrasten tussen architectuur en ambacht enerzijds en tussen strakke en warme materialen anderzijds.

Vanuit de winkel zal het bakkersatelier zichtbaar zijn. Ook dat is een bewuste keuze om de link met ambacht te tonen en te versterken. Wie ter plaatse wil ontbijten of een kleine honger wil stillen, kan dat aan het venster met zicht op Gent op een van de brute krukjes van Belgisch designer Bram Vanderbeke.

Praktisch

‘The Bakery by Joost Arijs’ opent op 9 december in de Vlaanderenstraat 28 in Gent. De bakkerij zal open zijn van dinsdag tot zaterdag, telkens van 8 tot 18 uur.