Gloednieuwe productgroep Carpets & Rugs verrast op Heimtextil

Over enkele weken vindt Heimtextil opnieuw plaats in Frankfurt am Main. Van 9 tot 12 januari komen bezoekers er in contact met internationale exposanten die actief zijn binnen de industrie van de ‘home textiles’, ‘contract textiles’ en ‘textile design’. Heimtextil laat u eveneens kennismaken met thema’s als ‘New Sensitivity’ en ‘Econogy’ en brengt voor het eerst in de nieuwe hal 5.1 internationale toppers samen binnen de nieuwe productgroep ‘Carpets & Rugs’.

De editie van 2024 belooft een interessante driedaagse vakbeurs te worden. Het internationale aanbod, met 2.600 exposanten uit meer dan 60 landen, is dan ook zeer uitgebreid. Vanuit België staat er in januari een zeer sterke delegatie op de beursvloer met meer dan 30 sterke namen, waaronder de Love Home Fabrics Group in hal 4.2 met Clarysse, Novaya, GTA, Talalay Global, Ter Molst en Symphony Mills die de grootste beursstand op Heimtextil zullen innemen. Daarnaast neemt België ook binnen de nieuwe Carpets & Rugs productgroep het voortouw met grote centrale standen van Ragolle, Verbatex en Kovantex en is deze editie ook Fedustria met haar leden Aarova, Meubinex, Broucks, Mercury Flooring & Vanhoutte één van de trekkers in deze hal. Ons land is op de beurs zoals vanouds ook zeer sterk vertegenwoordigd in Decorative Fabrics, Furniture Fabrics, Window & Interior Decoration, Bed & Bath Fashion en Wall Decoration. Voor een uitgebreid exposantenoverzicht, klik hier.

Benieuwd naar het exposantenaanbod? De link hierboven maakt het niet enkel mogelijk om exposanten individueel op te zoeken maar ook om door middel van de filters de zoektocht verder te verfijnen op het vlak van nationaliteit, speciale interesses of productgroep. De locatie van elke exposant is makkelijk te vinden via de button ‘see floorplan’.

Econogy

Een van de belangrijke thema’s van Heimtextil is ook dit jaar duurzaamheid. Met de term ‘Econogy’ legt Frankfurt de nadruk op de holistische link tussen ecologie en economie. De exposanten op de beurs bewijzen dat deze twee termen hand in hand kunnen gaan en door middel van de ‘Econogy Finder’ kunnen bezoekers bewust op zoek gaan naar duurzame producten en stoffen op de beurs. Ook wordt er een Econogy hub voorzien, waar lezingen en workshops over het thema zullen plaatsvinden en zetten de gratis Econogy tours dit nieuwe aanbod echt in de verf.

Nieuw: Carpets & Rugs in hal 5.1

Zoals eerder vermeld zullen alle ogen gericht zijn op de nieuwe productgroep Carpets & Rugs. Exposanten die tijdens vorige edities van Heimtextil met machinaal vervaardige en handgeknoopte tapijten verspreid stonden over de beursvloer worden nu verzameld in hal 5.1, de nieuwste hal op het beursterrein. Deze hal werd tijdens de pandemie volledig afgebroken en heropgebouwd met de nieuwste technieken. Zo zijn er geen zuilen, wat de opbouwmogelijkheden voor de deelnemers oneindig maakt.

De nieuwe productgroep zal in januari heel wat grote en nieuwe spelers aantrekken. Zo wordt het Belgische Ragolle Rugs, op stand 5.1 A10, de grootste exposant in de hal. Hun stand werd duidelijk gepositioneerd aan het einde van de centrale boulevard, je kunt ze onmogelijk missen. Ook Verbatex op stand 5.1 C29 zal, als nieuwkomer, duidelijk zijn stek innemen op deze centrale boulevard en samen met de andere nieuwe Belgen schitteren in deze hal: Kovantex (5.1 A21), Aarova (5.1 B01), Meubinex (5.1 A61), Broucks (5.1 A01), Mercury Flooring (5.1 A80) & Vanhoutte (5.1 A70).

Om deze productgroep binnen Heimtextil feestelijk te ontvangen, voorziet de organisatie ook heel wat randactiviteiten. Zo wordt er een Carpet Lounge voorzien, tussen hal 5.1 en hal 6.1, en kunnen bezoekers deelnemen aan begeleide rondleidingen. Meer informatie vind je via deze link.

Tien gratis dagtickets

Wenst u alles van dichtbij te beleven? Maak dan gebruik van onze gratis ticketactie. Wij bieden de eerste 10 lezers die een mailtje sturen naar [email protected] met als onderwerp: ‘Gratis Heimtextil 2024 dagticket – Decostyle’ een gratis dagticket aan. Deze dagtickets zijn beschikbaar zo lang de voorraad strekt.

Ter info: reizen naar Frankfurt am Main is bijzonder makkelijk dankzij de directe ICE-treinverbinding. Meer informatie vindt u op de internationale website van de NMBS: www.b-europe.be

Vragen?

Hebt u vragen in verband met Heimtextil 2024 of uw beursbezoek, aarzel niet om contact op te nemen met de Belgisch – Luxemburgse vertegenwoordiging van Messe Frankfurt in Brussel. Ons team helpt u graag op weg.

Uw Belgische en Luxemburgse Messe Frankfurt vertegenwoordiging

Kristof Nelis & Fien Cant

[email protected]

+32 (0)2 880 95 87