Heimtextil (11 – 14 januari 2022) geannuleerd

Door de afgelasting moeten we de trendpresentatie van Heimtextil alweer missen (Foto: Messe Frankfurt)

Na de afgelasting van Domotex Hannover kondigt een tweede grote Duitse beurs een afgelasting aan. Door de verslechterende pandemische situatie in Duitsland van de afgelopen twee weken en de daarmee gepaard gaande beperkingen kan Heimtextil in Frankfurt geen doorgang vinden. Organiserende Messe Frankfurt is samen met de branche aan het bekijken of en in welke vorm een nieuw aanbod in de zomer van 2022 kan worden georganiseerd.

Parallel aan Techtextil en Texprocess?

Een nieuwe datum voor Heimtextil, de toonaangevende internationale vakbeurs voor woning- en contracttextiel, is nog niet vastgesteld. Messe Frankfurt laat weten dat er in nauw overleg met alle branchepartners wordt bekeken of en in welk kader Heimtextil parallel aan Techtextil en Texprocess van 21 tot en met 24 juni 2022 gehouden kan worden.

Heimtextil was als internationale vakbeurs altijd al de aftrap van het beursseizoen in het voorjaar en is de eerste grote internationale vakbeurs in Duitsland meteen na Kerstmis en Nieuwjaar, met exposanten en bezoekers uit meer dan 135 landen. De exponentiële toename in het aantal infecties op zeer korte tijd en de daarmee gepaard gaande problemen en besluiten leidden tot een aanzienlijke verslechtering van de algemene voorwaarden en noodzakelijke vereisten om Heimtextil als grote vakbeurs van internationale betekenis reeds in dit vroege stadium te kunnen organiseren. Tot deze ontwikkelingen behoren de classificatie van Duitsland als hoogrisicogebied en de daarmee samenhangende reiswaarschuwingen, internationale en intercontinentale reisbeperkingen in India, Japan, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, alsmede de quarantaineverplichting en de “2G”-vereisten (alleen met gevaccineerden en personen die hersteld zijn van COVID-19), zonder erkenning van de WHO-vaccinlijst in Duitsland. Even belangrijk zijn de gestaag stijgende besmettingscijfers en de daarmee gepaard gaande dringende oproep, ook van het Robert Koch Instituut, om contacten tot een minimum te beperken en alle grote evenementen af te gelasten.

Ambiente en andere beurzen nog steeds gepland

Messe Frankfurt verzekert ons dat de planning en de organisatie van de andere voorjaarsbeurzen Ambiente, Christmasworld, Creativeworld en Paperworld niet worden beïnvloed. Vanwege hun latere data in het jaar, respectievelijk eind januari en midden februari, staan deze beurzen momenteel nog steeds op de kalender.

Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Mede-uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *