Independent Hotel Show Amsterdam: Circulair design & fashion trends

Na het succes van de hotelbeurs in Londen wordt deze ook in Amsterdam georganiseerdEén van de belangrijke trends die volgende week aan bod komen tijdens de Independent Hotel Show is Circular Design. Ontwerpers uit Nederland en België laten de laatste ontwikkelingen zien. Ook is er dit keer extra aandacht voor duurzame bedrijfskleding, serviezen en buitenmeubilair.

Boetiekhotels zijn booming

‘Boetiekhotels zijn booming. Het ene na het andere luxe lifestyle-hotel opent zijn deuren. Niet alleen onafhankelijke hotels, maar ook ketens ontdekken dat de doelgroep voor dit soort hotels enorm groeit en beginnen nieuwe labels: kleinschalige hotels die de uitstraling hebben van een onafhankelijk boetiekhotel,’ zegt Mieke Berkers, organisator van de hotelbeurs. ‘Geen wonder dat er steeds meer belangstelling is voor de Independent Hotel Show. Hotelmanagers en -eigenaren uit heel Europa komen af op ons evenement en inmiddels hebben we een wachtlijst van bedrijven die zich hier willen presenteren. Maar we durven kritisch te zijn en presenteren slechts een selectie van merken. Ons doel is niet de grootste te zijn, maar de beste.’

Advertising
 

14 & 15 maart

Na het succes van de hotelbeurs in Londen wordt deze ook in Amsterdam georganiseerd. Op 14 & 15 maart vindt deze alweer voor de derde keer plaats. Dit keer is het overkoepelende thema The Five Senses of Hospitality. Duizenden hoteliers uit Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk komen naar de RAI om de ontwikkelingen binnen de hotellerie te bekijken en te netwerken. Actuele thema’s zijn HR, energiebesparing en duurzaamheid, maar ook design is een belangrijke pijlen voor het hotelevenement.

Home Suite Home

‘Hotelgasten vinden design steeds belangrijker. Dat is voor hen een belangrijke reden om een hotel te selecteren en terug te keren,’ zegt hoteltrendwatcher Vincent van Dijk. ‘Ze voelen zich prettig in een goed ontworpen omgeving en doen hier bovendien vaak inspiratie op voor thuis. We zien steeds vaker dat mensen hun slaap- en badkamer veranderen in een hotelsuite. We zien dat hoteliers veel meer investeren in het interieur.

Tijdloos

‘Gelukkig kiezen ze steeds meer voor een eigen, tijdloze stijl, in plaats van dat ze elke vijf jaar de laatste trends willen laten zien. Want het telkens veranderen van het interieur is natuurlijk allesbehalve duurzaam. De luxe uitstraling zit hem in de details. Een exclusief hotelrestaurant wil niet een servies gebruiken dat in elke winkel te koop is of buitenmeubilair hebben staan dat uit een horeca-catalogus komt. Je moet zoeken naar de juiste partners die passen bij het concept van je hotel.’

Circular Lab

Meer dan 200 geselecteerde merken presenteren volgende week de aller-laatste trends. Nieuw is het Circular Lab waar onder meer Tolhuijs Design en ecoBirdy nieuwe producten laten zien en waar de circulaire, 3D geprinte systemen van Aectual te bewonderen zijn. Daarnaast is er een uitgebreid seminarprogramma vol inspirerende lezingen, workshops en presentaties. Hier laten ontwerpers bijvoorbeeld zien dat er veel gebeurt op het gebied van bedrijfskleding. Steeds vaker worden topdesigners ingeschakeld om bedrijfskleding te ontwikkelen die past bij het karakter van een hotel en bovendien duurzaam is.

Voor het volledige programma en kaarten, kijk op: www.independenthotelshow.nl