Intertextile Shanghai Home Textiles bevestigt terugkeer in augustus

Nu veel handelsbeurzen wereldwijd hun evenementenschema’s hervatten en China de grensbeperkingen voor reizigers die het land binnenkomen versoepelde, kijken wereldwijde spelers in de sector uit naar de terugkeer van deze Aziatische woningtextielbeurs. De najaarseditie, die meer gericht is op internationale deelnemers, vindt plaats in het National Exhibition and Convention Center (Shanghai), van 16 tot en met 18 augustus 2023.

Door de versoepeling van de reisbeperkingen en de veelbelovende markt voor woningtextiel verwachten de organisatoren meer buitenlandse exposanten en bezoekers. De heropening van China’s grenzen is de laatste stap in het herstel van de wereldwijde woningtextielindustrie. Internationale leveranciers zijn actief op zoek naar manieren om hun zakelijke groei, die door de pandemie is belemmerd, nieuw leven in te blazen.

Henry Huang, Operations Director (Asia Pacific) van Lanzii (Shanghai) International Trade Co Ltd, tijdens de vorige editie over de voordelen van een beursdeelname als Italiaans bedrijf: “Dit was onze derde deelname. We vonden Intertextile Shanghai Home Textiles altijd een goed kanaal om onze naamsbekendheid te vergroten en onze aanwezigheid op de Chinese markt uit te breiden.”

Beleidsmaatregelen

Volgens TexPro zal de wereldwijde markt voor woningtextiel tussen 2020 en 2025 naar verwachting groeien met een jaarlijks percentage van 3,5%, waarbij de marktomvang tegen het einde van de prognoseperiode meer dan 151 miljard dollar zal bedragen. Regionaal gezien zal China naar verwachting de grootste markt voor thuistextiel ter wereld blijven, met een aandeel van meer dan 28%.

Als belangrijke sector voor de woningtextielindustrie en de wereldeconomie in het algemeen heeft China verschillende beleidsmaatregelen aangekondigd om de zakelijke en handelsactiviteiten van buitenlandse bedrijven te vergemakkelijken. Een van de belangrijkste daarvan is de versoepeling van de reisvoorschriften bij het binnenkomen van het land.

Mevrouw Wilmet Shea, General Manager van Messe Frankfurt (HK) Ltd, verduidelijkt: “We hebben nu nog meer vertrouwen dat we een sterke herfstshow zullen afleveren, omdat de versoepeling van China’s grensbeleid buitenlandse bedrijven en professionals uit de industrie toelaat terug te keren naar de beurs. Met bekende deelnemende merken, uitgebreide productcategorieën en een informatief randprogramma, zal Intertextile Shanghai Home Textiles blijven fungeren als de hub voor het uitwisselen van middelen binnen de wereldwijde woningtextielsector.”

Een nog uitgebreider platform?

Op de vorige editie waren 735 exposanten en meer dan 20.000 kopers aanwezig. De deelnemers kunnen in het najaar andermaal een uitgebreid platform verwachten. De beurs omvat een breed scala aan woningtextielproducten, waaronder beddengoed en badstof, tapijten, tafel- en keukenlinnen, meubel- en gordijnstoffen, editors, woningtextieltechnologieën en textielontwerp. Intertextile Shanghai Home Textiles – Autumn Edition wordt georganiseerd door Messe Frankfurt (HK) Ltd, de Sub-Council of Textile Industry (CCPIT) en de China Home Textile Association (CHTA).

Meer informatie: www.intertextile-shanghai-hometextiles-autumn.hk.messefrankfurt.com