Karla Basselier volgt Fa Quix op als nieuwe CEO van Fedustria

De Raad van Bestuur van Fedustria meldt dat ze unaniem de kandidatuur van Karla Basselier als nieuwe CEO van Fedustria heeft goedgekeurd. Karla Basselier start op 1 november 2022 en werkt zich gedurende zes maanden samen met huidig topman Fa Quix in de dossiers in. Daarnaast zal ze ook de nodige contacten leggen, zowel met lidbedrijven als met andere belangrijke stakeholders. Basselier neemt vanaf 1 mei 2023 de verantwoordelijkheden van Fa Quix over, die dan met pensioen gaat.

Binnen Fedustria kan Karla Basselier rekenen op een sterk team. Adjunct-directeur-generaal Filip De Jaeger zal haar in de algemene directie blijven bijstaan.

Advertising
 

Advertising
 

Karla Basselier (41) woont in het Gentse en heeft in haar loopbaan verschillende functies vervuld, zowel in de privé- als de publieke sector. Na een loopbaan bij Buitenlandse Zaken werkte zij bijna tien jaar als Chief External and Public Affairs Officer voor de diamantsectorfederatie, AWDC. Haar aandacht ging hierbij naar innovatie, ethisch ondernemen en duurzaamheid. Tot voor kort was zij kabinetschef Algemeen Beleid bij vicepremier en minister van justitie Vincent Van Quickenborne.

De Raad van Bestuur van Fedustria is ervan overtuigd dat Karla Basselier Fedustria nog meer op de kaart zal zetten als een impactvolle en toekomstgerichte beroepsorganisatie ten dienste van de bedrijven in de textiel-, hout- en meubelindustrie in België.