Kortrijk Xpo lanceert nieuw vakevent voor designsector: Design Nation

Kortrijk Xpo lanceert een nieuw vakevent voor de designsector: Design Nation. Tijdens de eerste editie op 19 en 20 oktober 2023 in Kortrijk Xpo pakt men uit met een organisatie waarop het de bedoeling is om de designproducten en -trends van morgen voor te stellen.  

Met toonaangevende designmerken

Exhibition manager Hannelore Caenepeel licht een tip van de sluier: “Op Design Nation presenteren toonaangevende designmerken hun innovaties aan een professioneel publiek van aankopers en beslissingnemers, die actief zijn in verschillende domeinen van de projectmarkt. Denk daarbij aan hotels, high-end restaurants en bars, kantoren, musea, cruiseschepen, publieke en overige hospitality-ruimtes, projectontwikkelaars, enzovoort… We nodigen tegelijkertijd ook de meubelretail uit als vakbezoeker. De tentoongestelde productcategorieën omvatten hoofdzakelijk meubilair, maar in de zijlijn ook verlichting, vloeren, tapijten, textiel, indoor ramen en deuren, sanitair en designelementen in het algemeen.”

Advertising
 

All-in oppervlaktes

Het nieuwe B2B event wil vooral een efficiënte tweedaagse zijn, waarbij de exposanten voor één van drie vooraf gedefinieerde all-in-oppervlaktes kunnen kiezen. Kortrijk Xpo geeft in dit verband mee dat er bijzonder veel werk is gemaakt van een aantrekkelijke totaalscenografie, waardoor elke standhouder op een heel eigen manier zijn designobjecten kan presenteren. Ook deze aanpak illustreert dat een ander succesvol vakevent van Kortrijk Xpo, Architect@Work, voor inspiratie zorgde.

“Het is de bedoeling dat de professionele bezoeker op ontdekkingstocht gaat in een unieke scenografie die geleidelijk aan zijn geheimen prijsgeeft én continu verrast. Sfeer en beleving zijn key op deze nieuwe hotspot”, gaat Hannelore Caenepeel verder. “We pakken tevens uit met seminars en workshops die focussen op ‘Future Trends’. Daarin komen voornamelijk trendbureaus aan het woord.”

Invitation only

Design Nation hanteert een ‘invitation only’ beleid voor haar bezoekers, het gaat om een strikt professioneel, nationaal publiek. Meer informatie over Design Nation vind je op de website: www.design-nation.eu. Je kunt ook exhibition manager Hannelore Caenepeel contacteren via e-mail: [email protected]