Limited Edition pakt uit met nieuwe handcrafted collecties

Met Parallel Brain uit eco seasilk kies je voor een golvend oppervlak vol kronkels en groeven net zoals het menselijk brein

Het Belgische tapijtenmerk Limited Edition pakt uit met gloednieuwe handcrafted collecties. Limited Edition weeft en tuft de nieuwste interieurtrends – waaronder Statement Pieces & Outdoor – met als muze: de natuur in al haar glorie als bron van inspiratie en materialen.

Slow Design

Limited Edition gaat al decennialang voor Slow Design. Het gaat om op de natuur gebaseerde, unieke en authentieke tapijten, waar urenlang vakmanschap bij komt kijken. Elk stuk wordt op bestelling gemaakt, wat betekent dat er een hoge mate van persoonlijkheid is. Heel wat tapijten kunnen zelfs worden gepersonaliseerd in kleur, vorm en grootte, geïnspireerd op de collecties van Limited Edition.

Advertising
 

Het volledige productieproces gebeurt van A tot Z op Belgische bodem. Alle tapijten worden in België ontworpen en gemaakt in de eigen weverij en tuftafdeling. Om het volledige productieproces zo ambachtelijk mogelijk uit te voeren, heeft Limited Edition een eigen (wol)spinnerij en ververij.

Voor de materialen gaat Limited Edition bewust op zoek naar duurzame stoffen en probeert het telkens ecovezels aan elke collectie toe te voegen. Zo is de Parallel Brain-collectie gemaakt uit Seasilk, een biologisch zeewier. De tapijtenproducent slaagde er ook als eerste in een duurzaam en veilig gerecycleerd buitentapijt te produceren: de Poolside-collectie. Met nieuwe innovatieve technieken vaart Limited Edition telkens koers naar nog duurzamere producten.

Collecties

Limited Edition mikt niet enkel op één bepaald soort klanten. Zo is er de nieuwe instapcollectie Spiro. Spiro speelt met de lijnen van een spirograaf in eenzelfde kleurtoon, zoals Auburn Brown of Taupe Stone. De basis in bouclé is een dégradé van kleuren waarop de spirolijnen getuft worden.

In het oog springt verder de Parallel Brain-collectie uit eco seasilk. Hiermee kies je voor een golvend oppervlak vol kronkels en groeven net zoals het menselijk brein maar dan met een zwierig kleurverloop. De kleuren in deze collectie zijn Seapine (bruin-blauw-grijs), Chilimoss (een mengeling van dieprood en kaki) of Golden (subtielere goudbruine tinten). Seasilk is daarbij een 100% biologisch en duurzaam materiaal. Nog gewaagder is de Mariposa-reeks. De ontwerpers lieten zich inspireren door de bijna eindeloze patronen van vlindervleugels om een hoogwaardig getuft tapijt te creëren aan de hand van prachtige kleuren.

Voor wie het liever iets feller qua tint heeft, is er Agate. Dit is een kleurexplosie van rood tot blauw, met tonen van groen en oranje, gebaseerd op de lagen van de Agaat-steen, een edelsteen uit de kwartsfamilie.

Over Limited Edition

Limited Edition combineert eeuwenoud vakmanschap met moderne technieken en stijl. Hierdoor levert het merk al sinds de jaren ‘90 designtapijten die van A tot Z worden ontworpen en vervaardigd in België.

Katia Dewitte startte ongeveer 30 jaar geleden in een bescheiden hoekje in het ouderlijke atelier met het maken van tapijten. Samen met haar man Philippe Hanet en broer James Dewitte groeide het bedrijf uit tot een internationale speler in de tapijtenindustrie, met meer dan 200 medewerkers, een showroom in Parijs en een indrukwekkende lijst van prestigieuze klanten en projecten.

Website: www.le.be


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.