Meubelbeurs Brussel: Even focussen op Brussels By Night en Square

De Meubelbeurs Brussel ontvangt van 6 tot en met 9 november in de beddinghal 6 van Brussels Expo heel wat nieuwe exposanten, diverse daarvan uit Nederland. Daarnaast eist ook de Square-zone aan de bar van hal 3 onze aandacht op, vooral dan om je hier zoveel nieuwe en originele producten ontdekt. (Lees meer)

Bedding herleeft

We trekken allereerst naar Brussels by Night, dat met zijn mooie aanbod aan producten uit het slaapcomfort een platform wil zijn voor elke speler in de meubelbranche. Dit onderdeel was de voorbije jaren letterlijk wat in slaap gedommeld, maar drie jaar geleden werd besloten om de pijlen nadrukkelijk te richten op dit segment. Het resultaat mag gezien worden. Er zijn maar liefst 12 nieuwe namen in vergelijking met de vorige editie, allemaal binnen een aanbod dat beantwoordt aan de vraag van de  bezoekers.

Advertising
 

“Dit jaar zetten we met onze beddinghal een mooie stap vooruit”, zegt marketing- en communicatieverantwoordelijke Thomas Hibert. “Exposanten als M-Line, Van Os, Kreamat, Colmol, Bijnen, Ultima, Velfont, enzovoort vervolledigen in 2022 de bestaande lijst van vaste klanten. Dan denk ik onder meer aan namen als Revor, Polypreen, Recor Bedding, Van Landschoot, Mahoton, Carlina en vele anderen.”

“Het doel is natuurlijk om deze trend in de toekomst verder door te trekken. Na een geslaagde actie voor het aantrekken van Nederlandse fabrikanten, hopen we in de nabije toekomst ook fabrikanten uit andere gebieden te overtuigen om hun producten in Brussel voor te stellen en op die manier ook voor het slaapsegment weer representatief te zijn voor de volledige Europese beddingmarkt.”

Onthoud verder nog dat Meubelbeurs Brussel niet enkel in hal 6 een podium biedt aan haar andere exposanten uit het slaapsegment, die niet in deze beddinghal exposeren. Tijdens een korte boswandeling op de stand ‘The Woods’ komt de bezoeker perfect te weten welke beddingfabrikanten hij of zij in de andere hallen kan terugvinden.

Square – Design Street – Bubble up your store

Op naar de Squarezone aan de bar van hal 3, waar enorm veel te ontdekken valt. Het gaat van exposanten met betaalbaar design tot en met realisaties van verschillende kunstacademies. Hier vind je altijd iets innoverend, origineels of onbekend. Ook dit jaar wordt Square de uitvalsbasis voor wie op zoek is naar nieuwigheden. Op Design Street worden, bijvoorbeeld, enkele designers in de kijker gezet die klaar zijn om zich te tonen aan de volledige meubelbranche uit binnen- en buitenland.

Volledig nieuw in Square is het concept ‘Bubble up your Store’, of, met evenveel woorden, ‘De Meubelwinkel van morgen’.

Thomas Hibert: “Als beursorganisator weten we hoe belangrijk het is om een ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Dit is niet anders voor de meeste van onze bezoekers, die doorgaans over een aanzienlijke retailruimte beschikken. De exposanten in ‘Bubble up your Store’ adviseren je over de verschillende fysieke én online mogelijkheden. Geurmarketing, signalisatie, audiomarketing, onderhoudsproducten, LED-boarding, software en virtual reality… Bezoek de standen of laat je inspireren door de reclameposters op onze aanplakzuil.”

www.meubelbeurs.be