Meubelbeurs Brussel, van zondag 5 tot en met woensdag 8 november in Brussels Expo, blijft hét platform bij uitstek dat de meubelfabrikanten met de meubelhandel verbindt. Met een marktconform aanbod, een duidelijke segmentatie en een totaaloppervlakte op mensenmaat is dit een plaats waar het efficiënt zakendoen is.
Net als vorig jaar richt Meubelbeurs Brussel de blik op de toekomst, maar ditmaal met een focus op de andere kernelementen van de meubel- en designbusiness: esthetiek, inspiratie en toekomstgericht handelen. De natuur speelt hierbij de rol van bindmiddel. Ze vormt een inspiratiebron voor design, is leverancier van materialen en fungeert als regulator binnen de toenemende klimaat issues.
Verschillende facetten van het event werden herbekeken. Want hoewel meubels nog steeds mee het geraamte van elk huishouden vormen, merkt de sector niet enkel een snelle evolutie van de technologie en verkooptechnieken, maar ook op het vlak van de verwachtingen en het koopgedrag van de consument.
Wat is nieuw?
Meubelbeurs Brussel heeft alleszins heel wat nieuws te melden. Zo is het totale expositieoppervlak beduidend groter dan in 2022. Men meldt onder meer een nieuwe stijging van het aantal exposanten uit Scandinavië, met Ecolife Beds, Dan-Form, Tenzo, Innovation Living, Aya of Sweden en Torpe als nieuwkomers.
Ook Brussels By Night, de slaaphal, onderging eenzelfde transformatie met een 500-tal extra vierkante meters aan kwalitatieve exposanten. Namen als Nill Spring, Haarhuis & Jansen, Hukla, Hilding Anders, Dauny en Arctic Living vervolledigen dit jaar de mooie lijst van exposanten in het slaapsegment. Fabrikanten uit de branche die om diverse redenen geen stand hebben in hal 6, krijgen er wel een plaatsje in het concept ‘The Woods’, met een referentie naar hun stand. Brussels By Night wordt op die manier nog meer een ‘hub’ voor elke slaapspecialist.
Door meer aandacht te schenken aan de algemene aankleding van de hallen en inkomzones wil men de bezoeker nog meer dan voorheen inspireren door hem/haar te onttrekken aan de buitenwereld en onder te dompelen in een feestelijk meubelwalhalla. Opvallend daarnaast is de groei van hal 3 in oppervlakte. De Square-zone, die de laatste jaren steeds meer dé locatie werd voor het opdoen van inspiratie en voor het ontdekken van nieuwigheden, wordt dan weer iets kleiner in oppervlakte, maar krijgt extra aandacht op het vlak van aanbod en relevantie.
De Brussels Balthazar Awards uitreiking vindt er uiteraard opnieuw plaats. Tegenover de ontwerpen op de Design Academy, vind je in de Square ook het vorig jaar gelanceerde concept ‘Future of retail’, een soort meubelwinkel van morgen, waar handelaars in contact kunnen treden met leveranciers van goederen en diensten die hen zullen bijstaan bij het optimaliseren van hun retailruimte. Square is ook de plaats waar je op fysieke ‘valven’ nuttige informatie terugvindt over het thema van dit jaar (ecologie). De organisatie voorziet enkele meters verder ook een relax-zone waar de bezoeker de kans krijgt de magazines van de perspartners te ontdekken.
ECO-Stories-label
Opvallend voor deze editie is verder de lancering van een ‘ECO-Stories-markering’. Op het beursplan ziet de bezoeker in één oogopslag welke exposanten actief werken aan en zoeken naar milieuvriendelijke oplossingen. Afsluitend moeten we natuurlijk benadrukken dat Meubelbeurs Brussel trouw aan zijn vaste aanpak vasthoudt. Dit betekent efficiënt zakendoen in een aangename sfeer.




