MOSAIQUE Tapijtcollectie – Materiaal & Geometrie Design Alain Gilles voor YO² (Cyprus)

Het begon allemaal met een van mijn foto’s die ik vaak neem terwijl ik door steden wandel, foto’s van kleine details die mij inspireren voor verschillende concepten en denkwijzen … 

De Mosaique-collectie speelt met de perceptie van een bepaald materiaal en het idee om dit om te vormen tot een tapijt, zoals een schilder die faux-marmer op een muur schildert om de indruk te geven van een bepaald materiaal. Deze gedachtegang stelt ook onze perceptie van de realiteit in vraag. Door het toe te passen op een tapijt wordt het mozaïekpatroon getransformeerd tot een warm voorwerp, wat enigszins tegengesteld is aan de courante perceptie van mozaïektegels.

Er zijn verschillende moderne keramische patronen ontworpen. Deze patronen treden met elkaar in dialoog via eenvoudige geometrische vormen die overlappen en levendigheid geven aan de tapijten. Dankzij het bedrukkingsproces dat gebruikt wordt om deze tapijten te produceren konden we erg kleine en gedetailleerde patronen ontwerpen die erg moeilijk handmatig te verkrijgen zijn.

Een vloer met een onverwachte twist!

Materiaal:  Bedrukt tapijt op getuft polyamide.

Afmetingen: 

  •     Rechthoekige uitvoeringen:     200 x 300 cm  (B x L)   /   300 x 400 cm (B x L) 
  •     Ronde uitvoering:   350 cm  (Ø)

www.yoyo-designs.com | www.alaingilles.com


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Mede-uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *