Nog maar een paar dagen tot de aftrap van Paris Design Week 2021 (9-18 september)

PLAY, een selectie van duurzame en recycleerbare materialen door Tarkett en Note Design Studio, Pierre Gonalons in de Orangerie ©DR en 'Smart' tapijt door Balsan

Over een paar dagen keert Paris Design Week terug voor een nieuwe sessie die er een van vernieuwing belooft te worden. Voor de eerste keer sluit dit evenement dat de straten van Parijs animeert zich aan bij het thema van Maison&Objet (terug van 9 tot 13 september), dat Desirable Development heet.

Met meer dan 350 bestemmingen die langs de verschillende routes kunnen worden ontdekt, belooft deze nieuwe editie van de Paris Design Week bijzonder rijk en dynamisch te worden. De designgemeenschap heeft blijk gegeven van vindingrijkheid, veerkracht en een dynamisch vermogen om te blijven produceren, uitvinden en inspireren. Deze sessie wil het podium zijn waarop een hele gemeenschap met vrijgevigheid haar innovaties zal komen delen om de wereld van morgen gezonder te maken, met meer respect voor het milieu en voor de menselijke factor in alles.

Aanstormende talenten en iconische designmerken

Aanstormende talenten en iconische designmerken, jonge afgestudeerden en museuminstellingen, pas gelanceerde designhuizen, ambachtslieden en ontwerpers met geïnspireerde en inspirerende handen zullen allemaal naar Parijs komen om hun visie op een wenselijke levensstijl uit te vinden en te laten zien. Een levensstijl die in harmonie is met de natuur, die gebruik maakt van technologie om mensen samen te brengen – soms virtueel – en die tegelijkertijd gebruik maakt van traditionele expertise die van generatie op generatie wordt doorgegeven en getuigt van het verstrijken van de tijd. Desirable Development helpt om dat subtiele en zo gewenste evenwicht te vinden dat ons op het pad zet van ongeremde heropleving. Dat is precies wat u zal ontdekken tijdens de Paris Design Week van 9 tot 18 september.

Samenwerking met Catawiki

Om de creatie en de ontwerpers nog meer te steunen, biedt de Paris Design Week van 8 tot 18 september een veiling van prototypes van ontwerpers aan in samenwerking met Catawiki, het digitale veilingplatform voor uitzonderlijke objecten. Een deel van de stukken die tijdens deze veiling worden aangeboden, zal worden tentoongesteld in de Espace Commines. Het doel van dit initiatief is om ongebruikte en unieke objecten of meubelstukken toe te voegen aan de collecties van designliefhebbers en tegelijkertijd een rechtstreeks inkomen te genereren voor de ontwerpers.


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Mede-uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *