Nominaties voor Textirama Foundation Awards 2021 bekendgemaakt

Na het succes van de eerste Textirama Foundation Awards in 2020 heeft de jury de nominaties voor de nieuwe editie van 2021, die innovaties in de textielwereld beloont, bekendgemaakt. Ook nu zijn er genomineerden in twee categorieën: TAKE OFF en CONCEPT. Onder de eerste categorie vallen innovaties die al een proof of concept kunnen voorleggen, de tweede omhelst ideeën en concepten die nog onderzocht moeten worden.

De vijfkoppige, onafhankelijke jury (Piet Verhoeve (Jury President, CEO Origanus ), An Cosaert (Expert Innovation, Inquirendi), Rudy Moenaert (Professor, TIAS School for Business & Society), Vera De Glas (R&D Engineer, Sioen Apparel) en Simon Angel (Master of Art, Textile wizard), kwam bijeen op 16 december en boog zich over de ingediende projecten. Na afloop gaf men het volgende commentaar vrij: “De kwaliteit en de verscheidenheid van de projecten was indrukwekkend, maar de jury was eensgezind over de scores. Textirama Foundation ontving in totaal 27 dossiers, dat is een lichte stijging in vergelijking met vorig jaar. Er was vooral aandacht voor circulair ondernemen, duurzaamheid, maar ook – hoe kan het ook anders – voor digitalisering.”

De genomineerden in de twee categorieën (in willekeurige volgorde):

TAKE OFF: Bart Proot (SHELLS & SKINS), Sharon Strynckx (TONICKX), Samira Lafkioui en Wim Vanroose (POLYGONAL), Julie Lietaer (ARIADNE INNOVATION), AnnaMariaCornelia De Gersem (BEKAERT DESLEE).

CONCEPT: Juliette Berthonneau , Manon De Cuyper en Pjotr Vandierendock, Thomas Dumortier (VERILIN), Florens Denys en Tristan Ryckaert (TEAM TULIP).