Pantone introduceert kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

PANTONE 13- 1023 Peach Fuzz is een fluweelzachte perzikkleur die de geest, het lichaam en de ziel verrijkt (Beeld: Pantone Color Institute)

Pantone, een wereldwijde kleurenautoriteit en leverancier van professionele kleurentaalstandaarden en digitale oplossingen voor de ontwerpgemeenschap, maakte zijn jaarlijkse kleur van het jaar bekend. Het introduceert PANTONE 13- 1023 Peach Fuzz, een fluweelzachte perzikkleur die de geest, het lichaam en de ziel verrijkt.

In een tijd van onrust in veel aspecten van ons leven wordt onze behoefte aan koestering, empathie en medeleven steeds sterker, net als onze verbeelding van een vreedzamere toekomst. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz is een warme en knusse tint die ons verlangen naar saamhorigheid met anderen benadrukt en het gevoel van toevlucht dat dit creëert, en presenteert een frisse benadering van een nieuwe zachtheid. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz is een subtiele sensuele perziktint die een gevoel van tederheid geeft en een boodschap overbrengt van zorgzaamheid en delen, gemeenschap en samenwerking.

Advertising
 

“PANTONE 13-1023 Peach Fuzz inspireert tot herijking en biedt de mogelijkheid tot koestering, roept een sfeer van kalmte op en biedt ons een ruimte om te zijn, te voelen en te genezen en om op te bloeien, of we nu tijd doorbrengen met anderen of de tijd nemen om te genieten van een moment voor onszelf,” zegt Leatrice Eiseman, Executive Director bij het Pantone Color Institute. “Door troost te putten uit PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, vinden we vrede van binnenuit, wat een impact heeft op ons welzijn. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz is zowel een idee als een gevoel en prikkelt onze zintuigen met de troostende aanwezigheid van tactiliteit en omhulde warmte.”

Nieuwe moderniteit

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz roept volgens het instituut een nieuwe moderniteit op. Terwijl het zich concentreert op de menselijke ervaring van het verrijken en voeden van de geest, het lichaam en de ziel, is het ook een rustige, verfijnde en eigentijdse perzik met diepte, waarvan de zachte lichtheid ingetogen maar impactvol is en schoonheid brengt in de digitale wereld. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz weerspiegelt het verleden, maar is opnieuw geformuleerd om een eigentijdse sfeer te creëren.

De introductie van PANTONE 13-1023 Peach Fuzz markeert ook de 25ste verjaardag van het Pantone Color of the Year-programma. De Pantone Kleur van het Jaar, voor het eerst geïntroduceerd door het Pantone Color Institute in 1999 met de Pantone Kleur van het Jaar, PANTONE 15-4020 Cerulean Blue, wil de wereldwijde tijdgeest vangen. Door de jaren heen groeide het Pantone Kleur van het Jaar-programma uit tot een wereldwijd iconische culturele toetssteen op het vlak van kleur.

“Met de Pantone Kleur van het jaar 2024 zien we een toegenomen focus op gemeenschap en mensen over de hele wereld die opnieuw bekijken hoe ze willen leven en evalueren wat belangrijk is. Het is een kleur waarvan de warme en gastvrije omhelzing een boodschap van medeleven uitdraagt en waarvan de gezellige gevoeligheid mensen samenbrengt en de ziel verrijkt,” voegt Laurie Pressman, Vice President van het Pantone Color Institute, toe.