Quick-Step viert 30ste verjaardag

Quick-Step, een begrip in de vloerensector, viert zijn 30ste verjaardag. Deze verjaardag valt samen met het 60-jarige bestaan van moederbedrijf Unilin.

“Een terugkerend thema in de geschiedenis van Quick-Step is de pioniersrol van het merk”, zegt Ruben Desmet, President van Unilin Flooring . “Die gaat terug tot de oprichting van Quick-Step in 1990, toen het als allereerste vloerenmerk gebruikmaakte van de DPL-technologie (direct pressure laminate).
Hierbij worden tijdens de productie alle lagen tegelijkertijd samengeperst, waardoor een stabiel product ontstaat dat niet kromtrekt of buigt. Vandaag is het bedrijf nog steeds een van de belangrijkste spelers in de laminaatsector.”

“Onze R&D- en designafdelingen gaan steeds op zoek naar nieuwe manieren om onze vloeren nog mooier en performanter te maken. Om onze positie als marktleider in vloerbekleding te versterken, moeten we voortdurend evolueren en innoveren, maar we zijn er van overtuigd dat ons werk er nog lang niet op zit. Zo leggen we in de toekomst de lat voor vinylvloeren nog een pak hoger. Daarnaast willen we onze houten vloeren nog waterbestendiger en duurzamer maken en nieuwe technologieën ontwikkelen om de prestaties en look van onze vloeren te verbeteren.” 


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Mede-uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *