Salone del Mobile.Milano verwelkomt meer dan 60.000 bezoekers

Impressie van de 'Lost Generation Show', die uitzonderlijk goed werd ontvangen door de bezoekende professionals (Alle beelden: courtesy Salone del Mobile.Milano)

Meer dan 60.000 mensen namen deel aan het bijzondere evenement Salone del Mobile.Milano, dat alle verwachtingen heeft overtroffen wat bezoekersstromen betreft en dat het herstel van de stad, een heel systeem en het land in zijn geheel markeerde. Het zal ook als motor fungeren voor de 60ste editie van het evenement, die gepland is van 5 tot 10 april 2022.

Supersalone”, het speciale evenement van de Salone del Mobile.Milano 2021, werd geopend met een ‘ongeplande’ toespraak van de Italiaanse president, Sergio Mattarella en werd afgesloten met een uiterst positief resultaat, dankzij de aantrekkingskracht van een origineel, transversaal format dat door de bedrijven werd omarmd. Dit alles vond plaats met de garantie van maximale veiligheid voor zowel professionals als bezoekers, dankzij Green Pass-controles en keuringsknooppunten bij de ingangen, zodat zij zonder risico’s op de beurs konden werken en deze bezoeken.

425 merken

425 merken presenteerden hun waren, waarvan 16% uit andere landen dan Italië, met daarnaast 170 jonge designstudenten uit 22 landen en 39 onafhankelijke ontwerpers. Wat de bezoekersstromen betreft, werden gedurende zes dagen meer dan 60.000 aanwezigen geregistreerd, waarvan 30% uit 113 landen. Meer dan de helft waren handelaars en inkopers (47% van buiten Italië).

Het nieuwe digitale platform Salone del Mobile.Milano speelde ook een doorslaggevende rol en versterkte het evenement tijdens ‘supersalone’ Dit gebeurde door de lancering van een nieuwe aanpak en kreeg een ongekende respons van zowel bezoekers op de beurs als gebruikers op afstand.

“We sluiten deze editie van de Salone del Mobile.Milano met veel voldoening en emotie af. Het was belangrijk om die eerste maar beslissende stap te zetten, om onze aanwezigheid voelbaar te maken en een signaal af te geven aan het hele land”, aldus Maria Porro, voorzitter van de Salone del Mobile.Milano. “We kijken nu naar de toekomst, met een hernieuwde waardering van de waarde en de geschiedenis van dit collectieve erfgoed en zijn erop gebrand om de nieuwe uitdagingen aan te gaan door direct aan de slag te gaan met de 60ste editie van de Salone del Mobile.Milano, die zal worden gehouden van 5 tot 10 april 2022.”

Enorme hit: Lost Graduation Show

De Lost Graduation Show was een groot succes bij het publiek en oogstte ook lovende kritieken van de vele bezoekende ontwerpers en architecten, net als het bomvolle publieksprogramma met 40 illustere stemmen (waaronder architecten, innovators, visionairs, zakenmensen, kunstenaars en politici). Veel van de gesprekken waren volgeboekt, een teken dat de wens om elkaar opnieuw te ontmoeten en te discussiëren over fundamentele ontwerpthema’s en dat illustreerde dat de sociale en ecologische waarde van design levendiger is dan ooit.

Echo’s van instemming komen ook uit de stad. Een dag voordat de beurs haar deuren sloot, waren er al meer dan 35.000 bezoekers voor Triennale Milano, waar de tentoonstelling il Salone / la Città te zien was, een tentoonstelling die door het Italiaanse Design Museum van Triennale Milano was bedacht voor de Salone del Mobile.Milano. De tentoonstelling was zo succesvol dat ze met een week is verlengd, tot 19 september.


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Mede-uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *