SARAGOSSE – Lage tafel & bijzettafel Design Alain Gilles voor LIGNE ROSET

De globale architectuur van de Saragosse-tafels is geïnspireerd op de brutalistische architectuur, meer bepaald op de grote snelwegbruggen waarin gepreformeerd beton de toon aangeeft. De houten basis onder het marmeren plateau werd ontworpen als een ronde brug. De poten zijn zoals de zuilen die de brug ondersteunen en de afgeschuinde randen nemen de typische vormen aan van de onderkant van grote verkeerswisselaars.

Beide tafels incarneren ook een discussie tussen de verschillende materialen. De houden structuur en het marmeren plateau worden vormelijk behandeld als een sculpturale entiteit.

Advertising
 

De lage tafel en de bijzettafel zijn dus prominent aanwezig met een visueel gewicht en subtiel bewerkte details, welvingen en schuine kanten.

Materiaal:   Zwart essenhout, marmer:  “Indian Green”  of  “Marron Emperador”

Afmetingen:  

Lage tafel:       110 x 31 cm  ( D x H )       //          43.3 x 12.2 inches   ( D x H )

Bijzettafel:       45 x 42 cm  ( D x H )       //         17.7 x 16.5 inches   ( D x H )


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.