Tweede editie Flanders Flooring Days ging van start

De tweede editie van Flanders Flooring Days werd officieel op gang geknipt…

Op 22 mei startte de tweede editie van Flanders Flooring Days (FFD). Tijdens dit vierdaags event nodigen 10 toonaangevende bedrijven uit de tapijt- en vloerenindustrie de wereld uit voor een unieke blik achter de schermen.

Van 22 tot 25 mei ontdekken bezoekers in een straal van amper 25 kilometer het productieproces, de innovaties en de toekomstplannen van enkele wereldautoriteiten uit deze industrie in onze regio. De eerste editie van de Flanders Flooring Days in 2022 was erg succesvol en lokte honderden spelers uit de sector.

Advertising
 

Meer dan showcase van producten en innovaties

FFD wil meer zijn dan louter een showcase van producten en innovaties. Het evenement toont ook de drive en ambitie van deze sector. De bedrijven achter FFD zijn samen goed voor 17.000 jobs wereldwijd, hebben 300 openstaande vacatures en investeren de komende twee jaar meer dan 300 miljoen euro in hun bedrijven. Deze investeringen richten zich onder meer op energiebesparing, duurzame grondstoffen en opleiding.

Zo investeert Unilin dit jaar 20 miljoen euro in een grotere productiecapaciteit voor Luxury Vinyl Tiles. Er komt onder andere een gloednieuwe lijn die veel minder energie verbruikt. Verder maakt Condor Group, één van de nieuwe partners van FFD, gebruik van gerecycleerde plastics uit de oceaan, net zoals ook Associated Weavers doet. Daarnaast besteden de bedrijven veel aandacht aan opleidingen en de ontwikkeling van de medewerkers.

Tradities komen samen

Op Flanders Flooring Days wil men twee tradities van deze regio samen laten smelten. Enerzijds is er de diepgewortelde expertise en passie voor de tapijt- en vloerenindustrie, anderzijds heb je de Vlaamse gastvrijheid. FFD kun je zien als een soort vakbeurs, maar dan bij de bedrijven ‘thuis’ in hun flagship showrooms.