Unilin Panels neemt intrek in gloednieuw hoofdkantoor in Wielsbeke

Op donderdag 29 februari opende Unilin Panels officieel zijn gloednieuwe kantoorgebouw in Wielsbeke. Het nieuwe gebouw van de panelendivisie van Unilin bevindt zich naast één van de productiesites van het bedrijf en is meteen ook een ode aan de producten van de wereldspeler. ​

Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan 130 medewerkers. Het laat de verschillende teams van de divisie, die in het verleden op verschillende locaties werkten in Oostrozebeke en Wielsbeke, toe om nu samen te komen in de Breestraat in Wielsbeke. Naast de productiesite en nieuwe hoofdkantoren in Wielsbeke blijft de productiesite in Oostrozebeke uiteraard een centrale site, met aanpalend de showroom voor klanten.

Advertising
 

Advertising
 

Medewerker centraal

Het nieuwe gebouw is een slimme mix van design, functie en duurzaamheid, en zet de medewerker centraal. Veronique Hoflack, President van Unilin Panels: “Unilin Panels telt intussen 1.380 medewerkers en we willen voor hen een fijne, stimulerende werkomgeving creëren. De kantoren moeten ​onze mensen in de eerste plaats de ruimte bieden waar ze zich goed voelen. Waar ze kunnen innoveren, samenwerken en focus vinden. Het interieur is trouwens geïnspireerd op een moodboard dat onze collega’s volledig zelf samenstelden.”

Ode aan producten

Ook bij de keuze aan materialen werden functie en design zorgvuldig tegen elkaar afgewogen door het architectenbureau OYO. Het resultaat is een ode aan Unilin-producten: van de isolatie, over de vloeren tot alle plaatmateriaal.

Unilin Master Oak kreeg een hoofdrol in het interieur van de nieuwe kantoorgebouwen. De levensechte eiklook en houtdecoren brengen de natuur binnen in de werkplek. “We wonen in stedelijke omgevingen, zijn meer binnenshuis en verliezen onze connectie met de natuur. Door natuurlijke elementen te integreren in onze leefomgeving kunnen we de connectie met de natuur versterken. Dit heeft een positief effect op het welbevinden”, aldus nog Veronique Hoflack.

In het atrium trekken een architectonische trap in fel Unilin-blauw en een centraal kunstwerk meteen de aandacht. Een architecturaal kunstwerk, ontworpen door het gerenommeerde Belgische architectenbureau ncbham, zet de decoratieve collecties van Unilin in de kijker. Tegelijkertijd kunnen bezoekers er ook het duurzaamheidsverhaal van Unilin Panels in ontdekken. ​Tenslotte brengen de Super Matt MDF en verschillende trendkleuren uit de Unilin-collectie een speelse toets en creativiteit in de verschillende vergaderzalen.

Duurzaam in ontwerp

Circulariteit en duurzaamheid zitten al sinds de oprichting in het DNA van Unilin en dat is ook te zien in het nieuwe kantoor. Het gebouw, dat naast een circulaire productiesite is gelegen, kreeg een gevelstructuur in hout. Dat hernieuwbare materiaal is Unilins voornaamste grondstof. Ook het interieur, met Unilin spaanplaten van 95% gerecycleerd hout en laminaatvloeren van herwonnen hout, dragen bij aan het duurzame karakter van het nieuwe kantoor.

Dankzij de betonkernactivering heeft het gebouw bovendien een laag energieverbruik. Bovendien werd het aangesloten op de groene-energiecentrale A&U van Unilin (in joint-venture met Aspiravi). Het gebouw zal dus volledig verwarmd worden met groene energie. Ten slotte werd ook rekening gehouden met de omgeving van het gebouw. Met verschillende landschapsheuvels en groenzones rond het nieuwe kantoor, gaat het gebouw mooi op in zijn omgeving.