Vescom introduceert nieuwe dessins vinyl wandbekleding: Shannon en Sila

Wandbekleding dessin Shannon (Alle beelden Vescom)

Vescoms collectie vinyl wandbekleding wordt verrijkt met de introductie van Sila en de nieuwe kleurenserie van Shannon – twee gestructureerde oppervlakken die zowel contrasterend als complementair zijn. De nieuwe kleuren van Shannon zorgen ervoor dat dit klassieke ontwerp nu net zo modern aanvoelt als 50 jaar geleden. Sila, een splinternieuwe toevoeging aan de Vescom collectie, getuigt van hoogwaardige technologie maar ziet er toch heel natuurlijk uit. 

Shannon: klassieker aangepast aan vandaag 

Advertising
 

Shannon maakt al sinds het prille begin van Vescom in de jaren zeventig deel uit van de collectie. Sindsdien is dit dessin aangepast met nieuwe kleuren en voor nieuwe omgevingen, en zowel architecten als ontwerpers grijpen er telkens weer op terug.

Het enorme reliëf van Shannon en de ruwe structuur zorgen voor een uitzonderlijke tactiliteit en driedimensionaliteit. Het straalt een authenticiteit uit die voortkomt uit zijn ambachtelijke geschiedenis – het dessin werd ontwikkeld in een tijd waarin patronen met de hand op walsen werden gegraveerd. De ambachtelijke kwaliteit overheerst ook vandaag nog en geeft de wandbekleding zowel een sterk karakter als een intrinsieke charme. Shannon is een echte blikvanger en komt goed tot zijn recht in retail en hospitality projecten. De 22 nieuwe kleuren van Shannon weerspiegelen de diversiteit van hedendaagse interieurs.

Sila: innovatief en vertrouwd

Achter de eenvoudige maar verfijnde uitstraling van Sila gaat een hoge mate van innovatie schuil. Hoewel de structuur van Sila lijkt op een geweven stof waarmee we allemaal vertrouwd zijn, zou de productie ervan niet mogelijk zijn geweest zonder de interne expertise en geavanceerde technologische processen van Vescom.

De 25 kleuren van Sila stralen het frisse gevoel van de lente uit, met zachte luchtige pasteltinten maar ook levendige tinten van goudsbloemen of lavendel die net zijn geplukt. Zij aan zij staan mos- en grasgroene tinten en blauwere tinten: het aquamarijn van een rimpelloos meer en de subtiele tinten van een berglandschap in de verte.

Superieure prestaties van vinyl

Zowel Shannon als Sila worden vervaardigd van vinyl, een aantrekkelijke en toch ongelooflijk duurzame wandbekleding die voldoet aan de strenge normen van de internationale projectmarkt. Ze zijn brandwerend en kleur- en lichtecht. Deze vinyl wandbekleding wordt in de eigen productiefaciliteiten van Vescom gemaakt en kan niet alleen optisch naadloos worden aangebracht, maar is ook eenvoudig te verwerken, te onderhouden en te repareren.


Decostyle redactie

Mijn bureau bezorgt uitgevers content voor diverse bladen, vooral in de ruime bouwsector (nadruk op architectuur en interieurontwerp). Daarnaast staat INK in voor vertalingen in meerdere talen en levert het copywriting aan vooral professionele klanten. Uitgever en volledige redactie van interieurvakblad Decostyle.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.