Voelen, zien en ruiken tijdens de Independent Hotel Show

Op 14 en 15 maart vindt de Independent Hotel Show plaats in RAI Amsterdam. Meer dan 200 exposanten en 40 industry-leaders laten de laatste ontwikkelingen zien op hotelgebied. Het overkoepelende thema is: The Five Senses of Hospitality.

“Een hotel draait al lang niet meer alleen om een goed bed en een fijne douche”,’ zegt Event Manager Mieke Berkers. “Kwaliteit en luxe zit hem steeds meer in de details. Hoe voelt een laken aan, welke geuren zijn er in de hotelkamer, hoe veranderen de verlichting en muziek mee met het moment, wat proef je tijdens het ontbijt, hoe is een kamer ontworpen? Een hotel is totaaltheater, alle verschillende facetten samen bepalen de kwaliteit en luxebeleving van een hotel en versterken het hotelconcept. De gast wordt steeds kritischer en hoteliers willen voorop lopen. Hotels worden steeds meer een ontmoetingsplek waar gelijkgestemden wonen, werken en ontspannen.”

Advertising
 

Zorgvuldig geselecteerd

De Independent Hotel Show is een boetiekevenement waar de smaakmakers van de hotelindustrie bijeenkomen. De ruim 200 bedrijven die op IHS staan, zijn zorgvuldig geselecteerd. Zij laten de trends zien die de komende jaren belangrijk worden in de hotels. Ontwikkelingen op het gebied van design, maar bijvoorbeeld ook innovaties op het vlak van personeelsmanagement, marktontwikkelingen, technologie, food & drink en duurzaam ondernemen. Tijdens een uitgebreid seminarprogramma in de Hotel Vision en Hotel Business Space worden de hotelmanagers bijgepraat door de belangrijkste experts en krijgen zij inzichten, actuele informatie en een dosis inspiratie.

Met Social Business Space

Bezoekers zullen voornamelijk bestaan ​​uit het management van onafhankelijke, luxe en boutique-hotels, maar ook vertegenwoordigers van toonaangevende internationale hotelketens. Er zijn tal van speciale ruimtes en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten te netwerken met de industrie. Zoals de Social Business Space, waar ideeën en ervaringen worden uitgewisseld tijdens kleinschalige rondetafelgesprekken. Nieuw is de Sensory Garden, een groene oase waar het helemaal draait om circulair ondernemen en duurzame producten.

Independent Hotel Show Awards

Op de Hotel Innovation Stage delen experts hun kennis tijdens korte en krachtige talks. Hier worden voor het eerst ook de IHA Awards uitgereikt voor onder meer de Independent Hotelier Of The Year, het Hotel Concept Of The Year en het Hotel Partnership Of The Year. Vanaf nu is het mogelijk om hotels en hoteliers hiervoor te nomineren. Een onafhankelijke vakjury bepaalt de genomineerden waar vervolgens op gestemd kan worden. De winnaars worden tijdens het event bekendgemaakt.

De Independent Hotel Show Amsterdam vindt voor de derde keer plaats in RAI Amsterdam. Het evenement, dat al sinds 2012 in Londen wordt georganiseerd, richt zich op de onafhankelijke hotelier uit onder meer Nederland, België en Duitsland.

Meer informatie: www.independenthotelshow.nl